Logo bredavandaag.nl
Meer dan 150 profwielrenners zoefden door Breda voor een tijdrit van bijna 10 kilometer.
Meer dan 150 profwielrenners zoefden door Breda voor een tijdrit van bijna 10 kilometer. (Jorgen Janssens)

Dinsdag verkeerspuzzel rond centrum vanwege tijdrit EnecoTour

  Sport

BREDA - Een traject van bijna tien kilometer ten zuiden van het Chasséveld is dinsdag niet begaanbaar voor auto- en fietsverkeer. De weg is afgesloten vanwege de tijdrit van de EnecoTour in Breda.


De renners starten om 13.40 uur op de Claudius Prinsenlaan ter hoogte van het Chasséveld voor de individuele tijdrit van 9,6 kilometer in Breda. De binnenkomst van de laatste renners is ook daar rond 16.45 uur.

Het parcours
De wielrenners rijden vanaf de Claudius Prinsenlaan ter hoogte van het Stadskantoor de Wilhelminasingel op. Vervolgens gaan ze via de Boeimeersingel de Graaf Hendrik II laan in. Via de Willem van Oranjelaan rijden ze richting Mastbos. Over de Burgemeester Kerstenslaan, de Huisdreef en de Bouvignedreef, keren ze via de Bouvignelaan en de Duivelsbruglaan terug op de Willem van Oranjelaan om via dezelfde weg als heen te finishen op de Claudiusprinsenlaan bij het Chasséveld.  

Voor het verkeer rond het parcours heeft dit een aantal gevolgen. Op het Chasse´veld kan van maandagochtend 8 uur tot dinsdagavond 21.00 uur niet geparkeerd worden. De route van het parcours is dinsdag vanaf 06.00 uur gesloten voor alle verkeer.

Vanaf 09.30 uur is het parcours (check de route op deze pdf) volledig afgesloten. Dit betekent dat bewoners die direct aan parcours zijn gevestigd, o.a. Wilhelminasingel, Boeimeersingel en Duivelsbruglaan niet met de auto vanuit hun woning op het parcours mogen en kunnen komen. Voor fietsers en voetgangers wordt een aantal oversteekplaatsen op het parcours gemaakt. Tijdelijke verkeersborden geven omleidingsroutes aan naar onder meer de parkeergarages.

Tussen 06.00 en 09.30 uur kunnen automobilisten, fietsers en voetgangers nog wel het parcours oversteken op de grote kruispunten op de volgende plaatsen:                           Kruising Wilhelminasingel ter hoogte van Wilhelminapark / Vierwindenstraat
Kruising Boeimeersingel ter hoogte van Nieuwe Ginnekenstraat / Wilhelminastraat
Kruising Boeimeersingel ter hoogte van MichieldeRuyterstraat / GeneraalvanderPlaatstra
Kruising Graaf Hendrik III laan ter hoogte van Langendijk/Kortenaerlaan

In- en uitrijden van de wijk Boeimeer Oost kan gedeeltelijk via de af- en oprit Zuidelijke Rondweg. Daarnaast wordt het Van Almondepad opengesteld.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief