Logo bredavandaag.nl
De openingsceremonie van de Paragames in Breda. foto Walter van Arendonk
De openingsceremonie van de Paragames in Breda. foto Walter van Arendonk

Old Granddad Club schenkt De Barons bastkebalrolstoel voor kinderen

  Sport

BREDA - Een deel van het geld wat jaarlijks opgehaald wordt door de Old Granddad (Golf)Club wordt dit jaar geschonken aan Basketbalvereniging De Barons in Breda. De club kan er een nieuwe basketbalrolstoel voor kinderen van komen.


Verspreid over het hele land zijn er zo’n zesduizend Old Granddad’s die jaarlijks €25 afdragen voor het bevorderen van sport, spel en beweging voor gehandicapte jeugdigen tot dertig jaar. Per regio kijken een aantal ‘opa’s’, oftewel consuls, naar waar delen van het geld aan worden geschonken.

Johan Joustra, consul van golfclub Albatross in Prinsenbeek, vertelt dat hij na een gesprek met Het Sportloket van Breda Actief doorverwezen is naar De Barons. “Het Sportloket heeft mij verteld dat bij De Barons aan gehandicapten basketbal wordt gedaan. Ik ben toen in contact gekomen met hen en zij hebben mij toen verteld dat er nog een speciale basketbalrolstoel voor kinderen nodig is. We hebben toen samen een aanvraag ingevuld en die is goedgekeurd.”

Donderdagavond 16 februari wordt de rolstoel aan de basketbalvereniging overhandigd. Dat gebeurt om 19.00 uur in Sporthal De Doelen. “Ik ben de oren en ogen van de regio. Het is erg mooi om zo’n organisatie te kunnen steunen.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief