Logo bredavandaag.nl
De Wings for LIfe World Run 2016.
De Wings for LIfe World Run 2016. (Jarno Schurgers)

Nieuw parcours Wings for Life is rondje Breda

  Sport

BREDA - De Wings for Life World Run in Breda heeft voor de derde Bredase editie een nieuw parcours rond de stad uitgezet. Het gaat om een ronde van 25 kilometer, die maximaal vier keer gelopen wordt.


De Wings for Life World Run Breda start 7 mei bij het stadskantoor. Op hetzelfde moment wordt ook in 22 andere landen gestart met rennen of rollen op het parcours van 100 km, totdat de deelnemers worden ingehaald door de rijdende finishlijn.

Het doel is om zoveel mogelijk geld op te halen voor de missie van de Wings for Life Foundation: dwarslaesie geneesbaar maken. ‘Ik hoop op veel deelnemers en een mooie opbrengst voor het goede doel’, zegt wethouder Paul de Beer.

Het startschot klinkt op de Claudius Prinsenlaan naast het stadskantoor. De route gaat verder in zuidelijke richting door het Mastbos en langs Kasteel Bouvigne. Rond het 14 km punt komen alle deelnemers die dan de Catcher Car nog voor zijn langs de Galderse Meren, waarna de route in noordelijke richting doorgaat, via het Mastbos en langs atletiekvereniging AV Sprint. Het 25 km punt ligt bij de Watertoren aan de Wilhelminasingel, enkele meters van waar ook het startschot wordt gegeven.

Deelnemers lopen tijdens de Wings for Life World Run geen vaste afstand, maar worden ingehaald door de zogenaamde ‘Catcher Car’. “Een half uur na het startschot gaat de rijdende finishlijn wereldwijd met dezelfde snelheid rijden en worden de deelnemers ingehaald. De renner of roller die het laatst ingehaald wordt, is de winnaar.”

Tijdens de Wings for Life World Run 2016 in Breda bestuurde Formule 1-coureur Max Verstappen de Catcher Car. Bekende deelnemers die dit jaar in Breda in actie komen zijn onder andere Paralympisch atleet Kees-Jan van der Klooster, oud-wereldkampioen schaatsen Erben Wennemars en Olympisch mountainbiker Bart Brentjens.

Ook verschijnt ambassadeur Daniel Boot uit Breda aan de start met een groot team en is het Bredase team ‘Fysiotherapie Heusdenhout Roll and Run with us’ van de Nederlandse 2015 winnares Sandra Laros, met 77 deelnemers inmiddels het grootste team van Nederland.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief