Logo bredavandaag.nl

Skeelertocht over de Bredase singels

  Sport

BREDA - Na de succesvolle editie van vorig jaar, krijgt Breda ook dit jaar weer een singelskate. Een skeelerend peloton trekt vrijdag 12 mei over de singels.


De skeelertocht is ontstaan op initiatief van Schaatsvereniging Ballangrud Breda. “Vorig jaar hadden we tussen de 150 en 200 deelnemers. Dat hopen we dit jaar weer te halen”, aldus Danielle Frijters namens de schaatsvereniging.

Bij de organisatie van deze tweede editie werken ze samen met andere schaatsverenigingen om de krachten te bundelen. Onder andere De Striene en Schaats- en skeelervereniging Breda (SSVB) helpen een handje mee. "De tocht gaat om het plezier en het actief bezig zijn”, aldus Frijters. “Het is niet competitief.”  

De recreatieve tocht van ruim twaalf kilometer trekt door het oosten van Breda en over de singels. Vanaf het T-huis in het Valkenberg beginnen de deelnemers om 19.30 uur aan hun avondritje. Zij worden begeleid door een bezemwagen en ‘blokkers’ die onderweg het verkeer regelen. Een uur later keert het peloton terug in het park.

Deelname aan de tocht staat open voor iedereen die kan skeeleren. Het dragen van bescherming wordt wel geadviseerd. “We raden alle deelnemers aan om een helm te dragen en bescherming voor de knie, elleboog en pols”, aldus Frijters. De organisatie stelt aanmelding via het Facebookevenement zeer op prijs.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief