Logo bredavandaag.nl

Eerste editie 10 kilometer van Nederland komt naar Breda

  Sport

BREDA - De 10 kilometer van Nederland wordt dit jaar op 18 juni voor het eerst georganiseerd. Breda is een van de vijftien deelnemende steden van de nieuwe hardloopwedstrijd.


Uit iedere provincie doet een stad mee aan het evenement en in een aantal provincies meerdere steden. “Wij wilden een landelijke dekking krijgen. Er is voor Breda gekozen als een van de loopsteden, omdat Breda een actieve loopstad is met veel evenementen op het gebied van hardlopen. Daarnaast hebben we gekeken of het praktisch uitkwam”, vertelt een van de initiatiefnemers, Tom Michielsen.

De wedstrijd is een nieuw initiatief. “We kwamen op het idee en vonden het leuk om dat uit de voeren. Het concept is dat alle lopers in de vijftien steden in Nederland tegelijk beginnen met lopen. Tijdens de wedstrijd is er online te volgen welke stad voorop ligt. Een beetje zoals de Wings for Life Run, maar dan met Nederlandse steden”, aldus Michielsen.

Het doel is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel: Right To Play. Dit goede doel is een internationale ontwikkelingshulp organisatie. Ze zetten sport en spel in om kinderen in ontwikkelingslanden en conflictgebieden belangrijke vaardigheden en kennis bij te brengen.

Je kunt je inschrijven voor de 10 kilometer, 5 kilometer, kids run of de business run, je loopt dan met een team van minstens vijf personen. Inschrijven kan op www.10km.eu/ned/ tot 5 juni of tot het maximum aantal deelnemers is bereikt.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief