Logo bredavandaag.nl
Masha van de Westelaken en trainster Chantal Jorna
Masha van de Westelaken en trainster Chantal Jorna

Twee Bredase turnsters Nederlands kampioen meerkamp

  Sport

BREDA - De 12-jarige Bredase Masha van de Westelaken is Nederlands kampioen turnen, derde divisie jeugd geworden afgelopen weekend in Almelo. Ook werd ze Nederlands kampioen op het toestel brug.


Voor BredaGym hadden vijf turnsters zich gekwalificeerd voor deze finale. Zo is ook de 9-jarige Saar van Hemert Nederlands kampioen turnen meerkamp bij de pupillen en bij de onderdelen brug en bank pakte zij ook de gouden plak. Saar is de eerste turnster van BredaGym die het voor elkaar heeft gekregen om drie gouden NK medailles te veroveren. Volgens haar trainster Chantal Jorna ‘een knappe prestatie’.

De opa van Masha, Johan Krijnen is erg trots. “Het is een bijzondere prestatie. Ze traint ongeveer 15 uur per week bij BredaGym en ze combineert dat met de middelbare school”, aldus Krijnen.

“Na jaren acrogym gedaan te hebben bij Bredagym en vorig jaar hierin Nederlands kampioen te zijn geworden, besloot Masha zich vanaf dit jaar te focussen op turnen”, vertelt Krijnen. Met succes, want hiermee won zij ook goud. FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief