Logo bredavandaag.nl

Hardlopen door historische en culturele gebouwen Breda

  Sport

BREDA - Dwars door de historische en culturele gebouwen van Breda rennen? Dat kan tijdens de eerste Breda Urban Trail op zondag 27 augustus.


Een Urban Trail staat erom bekend bijzondere gebouwen op te nemen in het parcours. Deelnemers rennen door de gebouwen heen en ontdekken op deze manier plekken waar je normaal gesproken niet snel komt.

Het Chassé Theater is de start- en finishlocatie. In kleine groepen beginnen de deelnemers vanaf het podium aan het parcours. Ook Pier 15 Skatepark is een deel van het parcours. Het indoor skatepark is enkel toegankelijk voor skateboarders en inline-skaters, maar voor Breda Urban Trail wordt er een uitzondering gemaakt.

In 2016 startte de Urban Trail Series in Groningen, Den Haag, Rotterdam en Eindhoven. Inmiddels doen er dit jaar negen steden mee, waaronder Utrecht, Amsterdam, Maastricht, Zwolle en dus Breda.

De komende maanden worden meerdere locaties bekend. Het totale parcours is ongeveer 10 kilometer lang. Na de finish krijgen alle deelnemers een medaille en ontbijt. Inschrijven kan op www.bredaurbantrail.nl.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief