Logo bredavandaag.nl
De renners die maandag starten in de BinckBank Tour presenteren zich aan het publiek op de Grote Markt.
De renners die maandag starten in de BinckBank Tour presenteren zich aan het publiek op de Grote Markt. (Stadsfotograaf Breda)

Renners op weg naar Breepark voor start BinckBank Tour

  Sport

BREDA - De opvolger van de Eneco Tour - de BinckBank Tour - start deze maandag 7 augustus in Breda. Dan rijden de profs van Breda naar Venray. Zondag presenteerden de ploegen zich op de Grote Markt. Het startsignaal klinkt even na 12.00 uur.


Na de etappe Breda-Venray op maandag gaan de renners op dinsdag van Voorburg naar Voorburg in een individuele tijdrit, woensdag volgt Blankenberge - Ardooie, donderdag Lanaken - Lanaken, vrijdag Sittard-Geleen - Sittard-Geleen, zaterdag Riemst - Houffalize en zondag 13 augustus Essen - Geraardsbergen.

De afgelopen jaren was Breda al meerdere malen het toneel voor de profwielerronde die België en Nederland aandoet. Dit keer dus als startplaats, waarbij de renners slechts korte tijd door de Bredase straten rijden. Bij eerdere edities was Breda start- én finishplaats, onder meer bij een tijdrit. Dat zorgde bij de laatste editie voor veel verkeersoverlast. Dit keer is dat niet de verwachting.

Aan de start deze maandag onder meer Tom Dumoulin, Peter Sagan, André Greipel en Dylan Groenewegen.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief