Logo bredavandaag.nl
De jubileumeditie van het sportgala was een groot succes. Voor een volle zaal werden de sporters van het jaar bekend gemaakt.
De jubileumeditie van het sportgala was een groot succes. Voor een volle zaal werden de sporters van het jaar bekend gemaakt. (Stadsfotograaf Breda)

AV Sprint-atlete Anouk Vetter verbaast zichzelf met bronzen WK-plak

  Sport

BREDA/LONDEN - Ze geloofde het zelf lange tijd nauwelijks, maar het was toch echt zo: AV Sprint-atlete Anouk Vetter veroverde in Londen tijdens de Wereld Kampioenschappen Atletiek de bronzen plek op de zevenkamp.


De atlete, die al jaren uitkomt voor de Bredase vereniging AV Sprint, bleek in Londen in topvorm. Vooral met haar speerworp van meer dan 58 meter zette ze een reuzenstap naar het podium. De Amsterdamse bouwde daarmee een veilige marge op voor de afsluitende 800 meter. Deze afstand is niet haar sterkste onderdeel, maar de ruimte bleek voldoende.  Uiteindelijk bleek haar puntentotaal zelfs goed voor een nieuw nationaal record.

Haar speerworp:

TopatletiekLive on Twitter

WOW! Anouk. Vetter. Wat. Doe. Je? 58,41m!!! (NR = 59,27m) In de tussenstand sta je op ZILVER! WOW! @AnoukVetter https://t.co/3Em2xtIzeW

Nadine Broerse, de andere Sprint-atlete die in actie kwam, was minder gelukkig. De Dongense viel op de tweede dag uit met een hamstringblessure.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief