Logo bredavandaag.nl
De start van de BinckBank Tour 2017 bij Breepark, maandag 7 augustus 2017.
De start van de BinckBank Tour 2017 bij Breepark, maandag 7 augustus 2017. (Wijnand Nijs)

Belangstelling BinckBank Tour in Breda ‘boven verwachting’

  Sport

BREDA - De timing was fijn. Zomervakantie, een maandagmiddag zonder concurrentie van andere evenementen en het weer deed de rest. De start van de BinckBank Tour maandagmiddag was druk. “Het was boven verwachting”, aldus wethouder Paul de Beer van sport.


De Beer mocht de renners wegschieten voor de eerste etappe naar Venray, die op de streep werd gewonnen door Peter Sagan. “Ik had er wel nodig van verwacht, met name door de aanwezigheid van de echte toppers, die zorgen er dan voor dat mensen een kijkje willen nemen. Maar dit was boven verwachting.”

Op Breepark waren naar schatting van de wethouder een paar duizend mensen op de been. Daarmee wist Breda voor de derde keer in een week de aandacht op zich gericht rond de start van de opvolger van de EnecoTour. “De naam Breda is vaak gevallen.”

Afgelopen donderdag was er een presentatie in Hotel Mastbosch, zondagavond mochten de renners zich op een ontspannen Grote Markt tonen en maandag dus het echte werk. “Het was de eerste keer bij Breepark. Dat was ook spannend, het was toch een van de eerste evenementen op deze manier daar.”

De keuze voor het evenemententerrein had ook te maken met de verkeerschaos die afgelopen jaar ontstond rond de finish van de tijdrit. Omdat ook NAC toen moest spelen voor de beker en er aan de weg werd gewerkt, ontstond er op verschillende plaatsen een verkeersinfarct. “Dat was jaar deels pech en een samenloop van dingen. Nu zijn we er wel scherp op geweest dat we minder overlast hadden. Dat hebben we we wel meegewogen, inderdaad.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief