Logo bredavandaag.nl
archief De Bode

Zomerfeest, wielerronde en Dorpsloop Teteringen in een weekend

  Sport

BREDA - De Dorpsloop Teteringen verjongt. Letterlijk. Want het bestuur heeft met Kevin Bos na een jaartje 'meekijken' een nieuw lid.  Bos is pas 21. Bij de Dorpsloop is hij verantwoordelijk voor de RABOloop voor leerlingen van de basisschool.


Door Joyce van Zijl

Net als veel andere vrijwilligersorganisaties was het ook voor de Dorpsloop een uitdaging jongeren bestuursleden te vinden. Bos is vorig jaar toegetreden tot het bestuur en heeft eerst een jaartje meegekeken.

“Ik was altijd al vrijwilliger op de dag zelf, hielp onder andere met het klaarzetten van de dranghekken. Nu ik me heb kunnen inwerken vind ik het heel leuk om de RABOloop te organiseren”, vertelt hij.

Leerlingen van de basisschool lopen, in twee verschillende groepen, 800 respectievelijk 1600 meter. “We laten de oudsten vanaf de eerste rijen starten, zodat ze de jongere kinderen niet ondersteboven lopen in hun enthousiasme.”  

Het jongste bestuurslid heeft er ook voor gezorgd dat er een Facebookpagina voor de Dorpsloop is aangemaakt. “We merken al dat daar goed op wordt gereageerd.” Hans vult aan: “We hebben inmiddels al ruim 100 voorinschrijvingen, dat is duidelijk meer dan voorheen. We hopen de komende jaren ook de 'nieuwe' Teteringenaren te bereiken en te enthousiasmeren voor deelname aan de Dorpsloop en wie weet ook voor bestuurs- of andere vrijwilligerstaken. Op de dag zelf zijn er zo'n 60 mensen actief, we kunnen altijd extra hulp gebruiken!”

Feestweekend
De Dorpsloop valt niet meer samen met de kermis. “Maar die is wegens gebrek aan belangstelling vervallen helaas. Gelukkig is er sinds vorig jaar een nieuw initiatief, het Zomerfeest Teteringen”, vertelt hij.

Het Zomerfeest is op de zaterdag voorafgaand aan de Dorpsloop en wordt georganiseerd door KPJ, Oranjecomité, Jeugdcomité en de Sikken. Zij organiseren onder andere een levend tafelvoetbaltoernooi en er treden bandjes op.  De KPJ verzorgt ook de warming-up voor de RABOloop.

“En de wielerronde is terug”, geeft het bestuurslid enthousiast aan. “De Dorpsloop is ooit voortgekomen uit  het Teterings Treffen. Die is ter ziele gegaan in 1996 maar sinds vorig jaar nieuw leven ingeblazen. Deze ronde word niet door ons georganiseerd, maar we werken wel samen. Het parcours is bijvoorbeeld hetzelfde, zodat we bijv. samen dranghekken plaatsen. Het maakt de dag gewoon extra leuk.”

De Dorpsloop Teteringen vindt plaats op zondag 27 augustus. Inschrijven vooraf kan tot en met 26 augustus, voor de RABOloop tot en met 25 augustus.

Programma:
10.00 - 13.00 uur: Wielerronde, verschillende afstanden en categorieën.
14.00 uur: 5  kilometer
15.00 uur: 10 kilometer
16.30 uur: 800 meter RABOloop voor leerlingen groep 1 t/m 4
17.00 uur: 1600 meter voor groep 5 t/m 8.
Start en finish zijn in de St. Willibrordstraat.

Meer informatie op de Facebookpagina van Dorpsloop Teteringen. FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief