Logo bredavandaag.nl

Europees kampioen IJsbrand Chardon kijkt uit naar Outdoor Brabant

  Sport

BREDA - Natuurlijk is de bekendste Nederlandse vierspanrijder IJsbrand Chardon erbij tijdens Outdoor Brabant, van 7 tot en met 10 september in Breda. Chardon kijkt uit naar de laatste belangrijke wedstrijd van het outdoor seizoen.


“Het afgelopen Europees Kampioenschap in Gothenburg was fantastisch”, vertelt de 27-voudig Nederlands kampioen en sinds afgelopen weekend tweevoudig Europees kampioen. “Ik ging natuurlijk met het doel om kampioen te worden maar je weet dat de concurrentie enorm is. Het loopt dan toch allemaal een beetje anders dan je verwacht had. Als de voorsprong na de dressuur zo klein is weet je dat je gewoon drie heel sterke onderdelen moet rijden.  En dat is gelukt! Het was een fantastische ervaring midden in de stad met zoveel publiek en media aandacht.”

Chardon verwacht dat Breda minstens zo spannend gaat worden. “Jeroen Houterman heeft de afgelopen jaren hele uitdagende parcoursen voor ons bedacht. Daar reken ik dit jaar ook weer op. Ook hebben we in Breda de niet-Europeanen in het deelnemersveld en wees eerlijk, Boyd Exell en Chester Weber zijn niet de eerste de besten. En ik verwacht eigenlijk dat de Europeanen die zich tijdens het EK niet in de prijzen rijden, in Breda extra hun gram willen halen en alles op alles zetten tijdens deze laatste wedstrijd van het seizoen.”

De ervaren vierspanner neemt hetzelfde vierspan mee als naar Gothenburg. “Maar misschien wissel ik een van de voorpaarden om de afstand bij de dressuur wat groter te maken!”

IJsbrand Chardon neemt het in Breda onder andere op tegen zijn zoon Bram Chardon die in 2015 in Breda wereldkampioen vierspannen pony’s werd en vorig jaar de overstap naar de paarden maakte.  Dochter Edith heeft inmiddels de leidsels van het vierspan pony’s overgenomen van haar broer en dochters Jeanette en Lianne zijn aan een mooie carrière in de eventing sport bezig.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief