Logo bredavandaag.nl
Boaz Adank en IJsbrand Chardon.
Boaz Adank en IJsbrand Chardon. ( Danny Touw)

Klokkenberg in beeld voor Outdoor Brabant

  Sport

BREDA - De graslanden ten zuiden van landgoed De Klokkenberg zijn nadrukkelijk in beeld voor paardensportevenement Outdoor Brabant. Daar zou het evenement een permanente locatie kunnen vestigen.


Het gaat om grasland dat onderdeel is van Landgoed de Klokkenberg. Daar gaat ontwikkelaar Richard Schul het voormalige sanitorium ombouwen tot appartementen. Een vaste locatie is nodig om de organisatiekosten te drukken. Nu gaat jaarlijks de helft van het budget naar kosten die vermeden kunnen worden als het terrein permanent voor paardensport ingericht kan worden.

Dat zegt voorzitter Cees Meeuwis. “Denk aan het aanleggen leidingen. Die graven we hier op de Prinsenhoeve in om ze een week later weer uit te graven. Dat is maar een voorbeeld.” Kosten kunnen dan bovendien uitgesmeerd worden over meerdere evenementen. “Als je een week later even evenement organiseert voor menners met een beperking, kost dat niks extra, want alles staat er al. Dan kun je het voorzieningenniveau handhaven op het niveau dat we nu hebben.”

Volgens Meeuwis moet voor het eind van het jaar duidelijk zijn of er de locatie permanent is. “Dan voegt het ook meer toe aan de stad en onderbouwt dat de positie van outdoor Brabant.”

Kersvers Europees Kampioen IJsbrand Chardon benadrukte kort na de overhandiging van een cadeau vanwege zijn titel het belang van het evenement. “De CHIO status is heel belangrijk. Als je die kwijtraakt krijg je die absoluut niet meer terug de eerste tien jaar. Wij hebben gewoon goede wedstrijden nodig voor de sponsors, die zien dit en steken er daarom geld in. Als zo’n wedstrijd weggaat, krijg je die niet meer terug. Niemand van de rijders wil deze wedstrijd kwijt.

Foto's van Outdoor Brabant vrijdag.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief