Logo bredavandaag.nl
De vrijdag van Outdoor Brabant 2017.
De vrijdag van Outdoor Brabant 2017. (Outdoor Brabant)

Nederlandse team op goudkoers bij Outdoor Brabant

  Sport

BREDA - Het was een natte maar uiterst sportieve vrijdag tijdens Outdoor Brabant op de Prinsenhoeve. De vierspanrijders en springruiters lieten zich niet weerhouden door de regen en leverden uitstekende prestaties.


Na de dressuur op de eerste dag van de internationale vierspannen gaat wereldkampioen Boyd Exell aan de leiding in het individuele klassement. Chester Weber staat op de tweede plaats en Theo Timmermans is met een derde plaats de beste Nederlander. Het Nederlandse team heeft een flinke voorsprong op de Duitsers. Zaterdag staat de spectaculaire marathon op het programma, dan kan er nog van alles veranderen. Dit onderdeel begint om 13.30 uur.

Bij het springen wisten slechts drie combinaties zich tijdens de 1.40m rubriek te kwalificeren voor de barrage. Leon Thijssen startte als eerste en had drie balken aan de benen van Punjab. Ook Thomas Mertens en Blom's Cekakina wisten de lei niet schoon te houden in de barrage. Voor Koen Leemans was het dus zaak om foutloos rond te komen en dat lukte. Met de tien-jarige merrie Grace van de Werf won Leemans de 1.40m rubriek.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief