Logo bredavandaag.nl
De zaterdag van Outdoor, met onder meer de marathon van de vierspanners.
De zaterdag van Outdoor, met onder meer de marathon van de vierspanners. (Outdoor Brabant)

Natte marathon uitdaging voor vierspanrijders; deel spingers blijft binnen

  Sport

BREDA - Enorme hoosbuien in de vrijdagavond en -nacht maakten het terrein van Outdoor Brabant extra uitdagend. Dat gold voor de marathondeelnemers van de vierspanners, maar zeker voor een aantal springrubrieke. De bodem van het springterrein was zo verzadigd dat het niet verstandig was om de B en L paarden en de pony springrubrieken door te laten gaan.


"Ontzettende pech voor de deelnemers maar veiligheid en paardenwelzijn gaat boven alles", aldus de organisatie. De regen viel zaterdag overdag mee. Er viel nog één stevige bui, vlak voor de marathon begon, maar toen de eerste deelnemer het parcours inreed werd het droog. Parcoursbouwer Jeroen Houterman had een uitdagend parcours gebouwd. Met consequenties voor het klassement. IJsbrand Chardon won de marathon en staat nu op een tweede plaats achter Boyd Exell die zaterdag tweede werd in de marathon. Het Nederlandse team versterkte z'n voorsprong.

Na afloop van de marathon was er een leuk showprogramma. Met een teamchallenge tussen oer-Brabantse teams, een dressuur clinic en een prachtige Friezen carrousel in de stralende zon.

Zondag volgt de ontknoping van de vierspannen tijdens de vaardigheid. En 's middags de IM Michel de Leeuw trofee en de Grote Prijs van Breda voor de springruiters. Bekijk het volledige programma op de site van Outdoor Brabant.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief