Logo bredavandaag.nl
Wereldkampioen Boyd Exell.
Wereldkampioen Boyd Exell.

Boyd Exell wint vierspanwedstrijd Outdoor Brabant; teamgoud Nederland

  Sport

BREDA - Onverslaanbaar waren ze dit seizoen bij de vierspanwedstrijden in de paardensport, Boyd Exell (AUS) en het Nederlandse team. Ook bij Outdoor Brabant ging de zegetocht voort.


De regerend wereldkampioen was de overall winnaar de samengestelde vierspanwedstrijd tijdens Outdoor Brabant. Het Nederlandse team won afgetekend de landenwedstrijd. IJsbrand Chardon was met de tweede plaats de beste Nederlander en Koos de Ronde eindigde op een derde plaats. De Fransman Sebastien Mourier won zondag de vaardigheid. Het Franse team werd tweede in de landenwedstrijd en de derde plaats was voor het Duitse team.

Voor Boyd Exell leverde de vaardigheid niet meer dan een achtste plaats op vandaag. Op hindernis 11 viel een balletje. "De marathon was zwaar gisteren, waarschijnlijk speelde er wat vermoeidheid bij m'n paarden," aldus Boyd Exell. "We konden ons gelukkig twee balletjes en tijdfouten permitteren dus er was niets aan de hand." Outdoor Brabant was een mooie afsluiting van het outdoor seizoen voor de in Nederland wonende Australiër.

Bondscoach Harry de Ruyter was meer dan tevreden over zijn team. "Ze hebben het goed gedaan hier in Breda en eigenlijk het hele seizoen. Opnieuw een jaar alle landenwedstrijden gewonnen, daar word je als bondscoach heel blij van.

IJsbrand Chardon werd zondag tweede bij de vaardigheid en daarmee ook tweede in het overall klassement. "Jammer dat ik afgelopen donderdag een off day had , de dressuur ging niet goed genoeg. Gisteren en vandaag ging het voor een tien, daar ben ik heel blij mee!" aldus Chardon.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief