Logo bredavandaag.nl
Gezelligheid Boschstraat Singelloop 2017
Gezelligheid Boschstraat Singelloop 2017 (Wijnand Nijs)

Gezelligheid in centrum Breda tijdens Singelloop (video en foto's)

  Sport

BREDA - Of het absolute deelnemersrecord van de Singelloop gebroken gaat worden, dat is maar de vraag. De voorspelling - regen - hielp niet mee bij de voorinschrijving. "Het zal er om spannen", geeft Singelloop-persman Flip Kitslaar aan.


Afgelopen jaar deden 18.332 lopers mee aan de verschillende afstanden. Maar het weer valt mee. "Vanavond weten hoeveel na-inschrijvingen er zijn." Een ding is zeker, bij de toplopers kan het deze zondag hard gaan. Stan Schipperen (15 jaar) uit Drimmelen toonde dat aan op de vijf kilometer. Hij finishte na 15.39 minuut. Daar was hij overigens niet tevreden mee. "Ik kwam al snel alleen te lopen en had last van de wind tegen. Dat heeft me zeker twintig seconden gescheeld."

Na hem druppelden de honderden andere lopers over de streep, onder wie ook de zestig lopers die alle afstanden lopen als onderdeel van de 'Veertig van Breda', een alternatieve marathon waarmee ze ook geld inzamelen voor een goed doel.

Het is ouderwets gezellig langs het parcours. In de Boschstraat, tegenover café de Beyerd wisselen de muziekkapellen elkaar af en komen de lopers swingend voorbij, daarbij aangemoedigd door de honderden toeschouwers.

Bijzonder is ook de groep brandweermannen, die met veertien kilo bepakking de tien kilometer afwerken.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief