Logo bredavandaag.nl
Vinnie de Laat

De Burgst wint tweede editie Schoolhandbaltoernooi

  Sport

HAAGSE BEEMDEN - Een team van Nutsbasisschool de Burgst heeft woensdag de tweede editie van het  Schoolhandbalttoernooi van HV United gewonnen.


In sporthal De Ganzerik in de Haagse Beemden namen zo’n 160 kinderen uit 20 verschillende teams en 10 verschillende scholen deel aan de strijd om de titel Handbalschoolteam Gemeente Breda.

De schoolteams waren verdeeld in drie poules. “Ieder team heeft vier tot vijf wedstrijden gespeeld. Daarna mochten de nummers een van de poule naar de finalepoule”, vertelt Michel Verhagen, die namens Sportcoaches Breda het toernooi mede-organiseerde, samen met zijn collega’s Patrick de Klerk en Erik Faes.

Het toernooi was een groot succes, vertelt Verhagen. “Tijdens de eerste editie hadden we zeven teams met zeventig deelnemers, nu meer dan twee keer zoveel.” Het initiatief kwam van HV United, dat zijn thuisbasis heeft in de Ganzerik. “Vorig jaar hebben de handbaldames goed gedaan, HV United wilde daar op inspelen”, vertelt Michel Verhagen van Sportcoaches Breda. “Dat kan ook goed, omdat handbal een makkelijk spel is met eenvoudige regels. Belevingsniveau is hoger, instapniveau is laag.”

Meer foto’s:FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief