Logo bredavandaag.nl
AV Sprint

Clubliefde vrijwilligers houdt AV Sprint draaiende

  Sport

BREDA - Het 75-jarig bestaan van AV Sprint is eigenlijk de kroon op het werk van de vele vrijwilligers die in de loop van de tijd de club hebben gediend. Het is vooral de clubliefde die de vereniging draaiende houdt. De één doet het als klusjesman, de andere in de horeca, als jurylid, trainer, begeleider, wedstrijdleider, coördinator en noem maar op.


Door Henk Ketelaar

“Bevlogen als ze zijn doen ze het werk dat ze op zich hebben genomen,” zegt Paul Alberts, voorzitter van AV Sprint, trots als hij in verband met het 75-jarig bestaan over de vrijwilligers praat. “Soms doen ze meer dan dat,” vervolgt hij. “Bijvoorbeeld door als vrijwilliger te helpen bij evenementen als de Singelloop maar ook bij regionale hardloopwedstrijden waar ze met hun expertise de organisatie bijstaan. Het is een voorrecht om voorzitter te zijn van zo’n club.”

Omvangrijk
Clubicoon Johan de Koning heeft als bestuurslid de coördinatie en de zorg van het vrijwilligerswerk op zich genomen. Verder is hij eindverantwoordelijke voor de accommodatie, de horeca en het materiaal van AV Sprint. Hij kent nagenoeg elke vrijwilliger bij naam en toenaam. “In totaal zijn er zo’n 250 vrijwilligers stelselmatig actief in onze vereniging,” laat hij weten. De Koning schetst daarmee de omvang van al het werk dat gedaan moet worden.

Marij Janssen en Henk van den Biggelaar zijn er twee van die vele vrijwilligers bij AV Sprint. Marij is één van de elf vrijwilligers die onder de naam ‘Fris en Fruitig’ eenmaal per maand het clubhuis van boven tot onder schoonmaakt. “Dat gebeurt altijd op een woensdagmorgen. We werken in koppeltjes van twee en hebben het werk zo ingedeeld dat het hele gebouw in een paar uur tijd weer spik en span is,” vertelt Marij. Aanvankelijk klaarde een club van zes mensen deze maandelijkse klus. “De jongste van hen is 60 jaar oud en de oudste 77. Toch zijn zij het die dit gigapand tot in de puntjes schoonhouden”, weet De Koning.

Klusploeg
Henk van den Biggelaar, verantwoordelijk voor de horeca, is blij met deze maandelijkse schoonmaakactie. “We hebben een prachtig pand met een grote kantine die door veel mensen wordt bezocht. Hygiëne en onderhoud vragen dan om aandacht. Daarom ben ik er blij mee dat dit gebouw, naast de reguliere schoonmaakbeurten, maandelijks flink onder handen wordt genomen.”

“Het vrijwilligerswerk loopt hier als een geoliede machine, alles sluit op elkaar aan en, heel belangrijk, we worden zeer gewaardeerd”, geeft Henk aan  Op de vraag of er nog verlangens, zijn laat het drietal weten dat het graag zou zien dat iedereen zich op de vereniging zo net zo gaat gedragen zoals ze dat thuis gewend zijn. “Met onze vrijwilligersvreugde proberen we dit over te brengen, maar dit lukt niet altijd”, besluit Marij.

Drie van de vele AV Sprint-vrijwilligers. V.l.n.r. Henk van den Biggelaar, Johan de Koning en Marij Janssen. foto Henk Ketelaar

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief