Logo bredavandaag.nl
Eerbetoon aan Ramon Dekkers. foto Casper Bal
Eerbetoon aan Ramon Dekkers. foto Casper Bal

Ramon Dekkers krijgt Blind Wall in Tuinzigt; bewoners ‘dik tevreden’

  Sport

BREDA - Ramon Dekkers krijgt een eerbetoon in de wijk Tuinzigt. Dat is de uitkomst van overleg tussen onder meer de gemeente en de initiatiefnemers, zo meldt de gemeente.


Dekkers krijgt een muurschildering in Tuinzigt als onderdeel van het verhaal van de wijk. In totaal worden er vijf muren beschilderd. De concepten hiervoor komen tijdig beschikbaar. In het voorjaar worden de muren beschilderd. 

De geplande burgersessie van donderdagavond komt te vervallen. "Met deze uitkomst zijn we dik tevreden", vertelt Ivonne Peeters-van den Broek, die zich met buurtgenoten de afgelopen maanden heeft ingezet voor een monument voor de overleden vechtsportheld uit de wijk. "We hebben een goed gesprek gehad deze donderdag, waarbij we mooie details hebben gezien. Dit wordt echt door de wijk gedragen, iedereen heeft hier vol aan meegewerkt."

Dekkers krijgt een muurschildering op de kopse kant van de Ahornstraat, als je vanuit de Meidoornstraat komt. "Die muur staat op de weg die hij dagelijks aflegde als hij van en naar zijn ouderlijk huis ging."

Het momument wordt gerealiseerd als de weersonstandigheden wat gunstiger zijn. "Er komt sowieso eerst nog een sessie waarin we samen kunnen kijken naar de details. Op de dag dat het vijf jaar geleden is dat hij overleed presenteren we een ontwerp."

In de wijk was grote onrust ontstaan nadat de gemeente een monument in de wijk afhield. Eerst zou de mogelijke band tussen Satudarah en Dekkers moeten worden onderzocht.

Wethouder Patrick van Lunteren is blij. “Het klopt dat wij er uit zijn met de initiatiefnemers. Na twee goede gesprekken deze week zijn wij tot een compromis gekomen. De sportieve prestaties van Ramon Dekkers worden op een symbolische wijze kunstzinnig weergegeven in een muurschildering. Zo hebben we van twee kanten een beetje water bij de wijn gedaan.” 

Hij zegt waardering te hebben voor de vasthoudende maar constructieve manier waarop de initiatiefnemers zich de afgelopen weken hebben opgesteld. “Ik ben blij dat we nu weer verder kunnen met de positieve ontwikkelingen in de wijk Tuinzigt.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief