Logo bredavandaag.nl
De Iraanse broers Azimi, Salar en Sasan (r), de nieuwe eigenaars van de Bredase partyboot. Hier poseren ze met hun Lamborghini voor hun hotel in Aardenburg
De Iraanse broers Azimi, Salar en Sasan (r), de nieuwe eigenaars van de Bredase partyboot. Hier poseren ze met hun Lamborghini voor hun hotel in Aardenburg (Carl Mureau)

Sponsor NAC in race voor KV Oostende

  Sport

BREDA - De Zeeuwse broers Salar en Sasan Azimi verbaasden afgelopen seizoen Breda en NAC door de selectie van NAC een ton bonus in het vooruitzicht te stellen als promotie werd behaald.


Met een Lamborghini kwam Salar de premie aanbieden op het trainingscomplex. Na promotie glunderden de twee van trots op de Grote Markt tijdens het feestje dat NAC daar vierde. Het beloofde geld werd deels omgezet in een sponsordeal met hun all inclusive hotel-restaurant de Elderschans in Aardenburg.

Dat het nog gekker kan bewijzen de Zeeuwse broers van Iraanse komaf inmiddels. In België zijn ze het nieuws van de dag nu Salar zich heeft gemeld als potentiële overnamekandidaat van KV Oostende. Daar moet eigenaar Coucke voor 1 maart van zijn aandelen af, omdat hij ook Anderlecht wil overnemen.

De broers Azimi zien vooral ook kansen rond het stadion en de club. “Ik kan er nog niet teveel over zeggen”, geeft Salar Azimi aan. “We zijn nog in gesprek en hopen daar op korte termijn uit te komen.

Een voetbalclub lijkt geen risicoloze investering, toch ziet Salar Azimi dat niet als een bezwaar. “Natuurlijk is het een risico, maar we weten waar we mee bezig zijn. Van verantwoord risico nemen zijn we nooit slechter geworden.” De broers, die beiden in Breda studeerden, zijn ook eigenaar van partyboot de Formidable, die aan de Markkade ligt.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief