Bas Geerts

Dit zijn de kanshebbers bij het laatste Sportgala Breda ‘oude stijl’

  Sport

BREDA - Het Sportgala Breda vindt dit jaar voor de laatste keer plaats in het Chassé Theater in de huidige vorm. Eerder besloot de Gemeente Breda een gezamenlijk ’waarderingsmoment’ in te voeren voor zowel sporters, vrijwilligers, mensen uit het onderwijsveld en cultuur.  Wie zijn de kanshebbers?


De Bredase Sportman van het Jaar 2017 wordt in ieder geval aangewezen uit het volgende drietal: tennisser Matwé Middelkoop (zegereeks in ATP-toernooien), judoka Roy Meyer (brons op NK judo) en hockeyer Floris Wortelboer (EK-debuut voor Nederlands mannenhockeyteam).

Sportvrouw
Op de titel Bredase Sportvrouw van het Jaar 2017 wordt aanspraak gemaakt door wielrenster Sophie de Boer (winnares wereldbeker veldrijden), atlete Anne van de Wiel (zilver op NK meerkamp senioren) en turnster Femke van Brunschot (zilver op NK turnen).

Sporttalent
Voor de titel Sporttalent van het Jaar 2017 wordt er, net als bij voorgaande edities, onderscheid gemaakt middels een mannelijke- en vrouwelijke categorie. Tijdens deze editie van het Sportgala Breda maken in eerstgenoemde categorie wielrenner Axel Roks (Nederlands jeugdkampioen), atleet Julian de Leeuw (Nederlands kampioen speerwerpen) en voetballer Richelor Sprangers (definitief doorgebroken bij NAC en inmiddels international voor Haïti) kans op de titel. In de vrouwelijke categorie zijn genomineerd voetbalster Caitlin Dijkstra (inmiddels aanvoerster Oranje onder 19), volleybalster Demi Korevaar (voor Oranje debuterend op EK) en beachvolleybalster Emi van Driel (zilver op EK).

Sporter met Beperking
De nominaties in de categorie Sporter met een Beperking gingen naar werper Albert van der Mee (twee plakken op NK Masters), wheeler Bart Pijs (drie medailles op NK) en handbiker Mischa Hielkema (Nederlands kampioen).

Sportploeg
Voor de titel Sportploeg van het Jaar 2017 ten slotte zijn nominaties toegekend aan het damesteam van VV Bavel (promotie naar hoofdklasse en bekerwinst), triathlonvereniging Breda (promotie naar eredivisie) en NAC (promotie naar eredivisie). Ook wordt weer de Prijs der Sporters uitgereikt. “Nu echter geheel bepaald door de stemmen van het publiek”, aldus de organisatie.

Het Sportgala in het Chassé Theater begint om 20.30 uur en is gratis toegankelijk.