Carlo Aben

Grote belangstelling herdenkingstocht muay thai-legende Ramon Dekkers (video)

  Sport

BREDA - Tientallen belangstellenden hebben dinsdagavond meegelopen in een stille tocht ter herdenking van de Bredase muay-thai-legende Ramon Dekkers.  Dochter Quinty Dekkers plaatste een oproep op Facebook. Dinsdag was het vijf jaar geleden dat Dekkers overleed tijdens een fietstochtje.


De deelnemers verzamelden bij Hemmers Gym aan de Industriekade, de sportschool van stiefvader en trainer Cor(nelius) Hemmers. Rond 19.00 uur vertrok de optocht met fakkels en ballonnen richting Tuinzigt.

Tegen de gevel op de hoek Ahornstraat-Meidoornstraat werd het ontwerp voor de geplande mural geprojecteerd. Bij een met gedenkkaarsjes gevormd hart werden rode rozen neergelegd. Medio april wordt de muurschildering uiteindelijk gerealiseerd. De tocht werd afgesloten in buurtcentrum De Nieuwe Meidoorn, alwaar men werd ontvangen met broodjes, thee en koffie.

Na een kort dankwoordje van Cor Hemmers aan het adres van de aanwezigen en in het bijzonder de wethouder (Van Lunteren), burgemeester Depla en organisatoren Ciska Jansen en Ivonne Peeters, werd een compilatie fragmenten vertoond van de belangrijkste partijen van Ramon Dekkers, bijgenaamd 'The Diamond'.

Bekijk hier een impressie van de tocht gemaakt door Carlo Aben:

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief