still video gemeente Breda
Breepark

Duizenden ambtenaren laten zich van hun snelste kant zien in Breda

  Sport

BREDA - Gemeente Breda verwacht woensdag tussen de vier- en vijfduizend ambtenaren en supporters voor het NK-veldlopen in 2018. Het evenement vindt plaats op Breepark, waar ook de voormalige vuilstort is opgenomen in het parcours. Speciaal voor deze gelegenheid is de Bavelse Berg omgedoopt tot 'Le Mont Poubelle', de berg van de vuilnisbak.


 

Op de weg naar de top zijn borden geplaatst met de ludieke naam én met het stijgingspercentage dat overwonnen moet worden. Het is de eerste keer dat een hardloopevenement op en om de berg wordt gehouden. De hobbel was eerder al wel onderdeel van fietswedstrijden op racefiets en mountainbike.

het NK Veldloop voor Ambtenaren vindt ieder jaar plaats in een andere gemeente. Er doen ruim 300 gemeenten mee, met naast gemeenteambtenaren ook vertegenwoordigers van brandweer en andere gemeentelijke samenwerkingsverbanden. Volgens de gemeente is de insteek van dit evenement niet alleen prestatiegericht. “Voorop staat het hebben van een gezellige sportieve dag met collega’s en het leggen van contacten met collega’s van andere gemeenten”, aldus de gemeente eerder.

Vrijwilligers van atletiekvereniging AV Sprint en de organisatoren van lokale loopevenementen assisteren bij de organisatie.