Logo bredavandaag.nl
Op Breepark hebben woensdag 4 april duizenden ambtenaren meegedaan aan het NK Veldlopen voor ambtenaren.
Op Breepark hebben woensdag 4 april duizenden ambtenaren meegedaan aan het NK Veldlopen voor ambtenaren. (Stadsfotograaf Breda)

NK Veldlopen: Vanuit de hal de Bavelse Berg op

  Sport

BREDA - Vertegenwoordigers van tientallen gemeenten en overheidsdiensten verzamelden zich deze woensdag bij Breepark voor het NK Veldlopen voor ambtenaren. De in totaal duizenden deelnemers konden kiezen uit drie afstanden: 12, 9 en 6 kilometers. En de wat minder op hardlopen gerichte belangstellenden konden ook kiezen voor een wandeling van 6 of 12 kilometer rond de Bavelse Berg.


Ook uit Breda deden verschillende ambtenaren en overheidsmedewerkers mee. Maar ook enkele politici lieten zich verleiden. Wethouder Patrick van Lunteren haalde een 113e plaats in de categorie M45 op de 12 kilometer. Hij liep de afstand in 1.10.32 uur. Zijn collega Paul de Beer hield het bij zes kilometer. Hij werd 71e in 40.37 minuten in de categorie M35. Raadslid Jeroen Bruijns was bij de senioren goed voor een toptien notering in 25.34 minuten op de zes kilometer. Daarmee werd hij achtste.

Alle uitslagen van de Bredase deelnemers zijn hier terug te vinden. Bekijk hier de uitgebreide fotoreportage.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief