Logo bredavandaag.nl
Keepers in training in de jeugdopleiding van NAC bij Boeimeer.
Keepers in training in de jeugdopleiding van NAC bij Boeimeer. (Wijnand Nijs)

NAC-keeper Tein Troost voor 70 mille naar Feyenoord

  Sport

BREDA - Tein Troost, keeper van NAC onder 17, gaat aan het einde van dit seizoen naar de jeugdopleiding van Feyenoord. Feyenoord maakt voor 16-jarige doelman 70.000 euro over, zijnde vijf keer de opleidingsvergoeding van veertienduizend euro per jaar.


Troost wordt gezien als één van de grootste keeperstalenten van Nederland. De afgelopen vijf seizoenen speelde hij voor NAC. Afgelopen seizoen speelde hij meerdere jeugdinterlands voor Nederland onder 16. In een verklaring op NAC.nl spreekt hij van een moeilijke beslissing. "Ik heb het hier goed naar mijn zin, heb veel vriendschappen opgebouwd en voel dat ik de afgelopen jaren echt een betere keeper ben geworden.”

De jeugdkeeper kwam in 2012 over van amateurclub JEKA. Met NAC was hij al enige tijd in gesprek over een verbintenis. “Het programma dat mij werd aangeboden om me verder te ontwikkelen zat goed in elkaar”, stelt de jonge keeper. “Ik heb daarom enorm getwijfeld, maar na veel gesprekken met mijn omgeving toch besloten dat ik een kans om bij een club als Feyenoord aan de slag te gaan niet mag laten lopen.”

Tim Gilissen, Manager Jeugdopleiding bij NAC, vindt het vooral zonde dat er wederom een groot talent vertrekt naar de jeugdopleiding van een topclub, laat hij weten op de clubsite: “Ondanks dat het vertrek van Tein ook gezien kan worden als een compliment voor onze manier van opleiden en de club een behoorlijke opleidingsvergoeding ontvangt, blijft het een tegenvaller dat we ondanks alle inspanningen niet in staat zijn gebleken om zo’n keeperstalent voor NAC te behouden.”

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief