Dikke rook geeft NAC extra zetje tegen Willem II (foto's)
Dikke rook geeft NAC extra zetje tegen Willem II (foto's) (Peter Visser)

Dikke rook geeft NAC extra zetje tegen Willem II (foto's)

  Sport

BREDA - Dikke rookpluimen waardoor je haast geen hand meer voor ogen ziet. Intussen klinkt: ‘Wie niet springt, die is een kruik’, uit het luidkeelse koor. Met de cruciale wedstrijd tegen aartsrivaal Willem II in het verschiet, voelt de sfeer in het Rat Verlegh Stadion lichtelijk gespannen.


Het is zaterdagmorgen, even na half elf. NAC traint in het Rat Verlegh Stadion voor de wedstrijd tegen buurman Willem II. Zondag om 12.30 uur moet het gebeuren. Wint NAC van Willem II, dan lijkt ontsnappen aan de nacompetitie zeer reëel. Het betekent voor NAC dat het kan verder bouwen aan komend seizoen, in plaats van nog weken billen knijpen en zwoegen tegen eerste divisieclubs..

De NAC-supporters zijn er deze zaterdag in grote getalen bij, zoals de wedstrijd zondag ook weer stijf is uitverkocht. Terwijl de ploeg van trainer Vreven recht voor de B-side in een hoog tempo een partijtje speelt, staan de supporters joviaal te klappen voor elke mooie actie. Ook de trainer zelf, die nog steeds geliefd is in Breda, wordt extra moed toegezongen.

Of het genoeg is allemaal? Dat zal zondag moeten blijken. Er is in elk geval tijdens de trainingen gescoord… Hulde voor de supporters overigens, die evengoed klappen bij een niet geheel gelukte poging tot een volley, en daarmee de getoonde inzet binnen de ploeg in een zekere zin belonen.

“Niet verliezen, dat staat voorop”, reageert een aanwezige oud-speler op de vraag wat de uitslag tegen Willem II wordt. “Als je morgen wint, dan kan je degradatie wegstrepen”, vervolgt hij. Ook hij gaat zaterdag sowieso kijken en toont een rits aan kaarten: “Tijdens de wedstrijd zit het hier stampvol, 20.000 man. Er zijn voor deze wedstrijd geen kaartjes meer te krijgen. Dat is voor oud-spelers bij NAC goed geregeld”, concludeert hij tenslotte.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief