Logo bredavandaag.nl
NAC heeft met 1-2 verloren van Willem II en is nog niet verzekerd van een verlengd verblijf in de eredivisie.
NAC heeft met 1-2 verloren van Willem II en is nog niet verzekerd van een verlengd verblijf in de eredivisie. (Peter Visser)

Verschueren over NAC-Willem II: ‘Tik gehad, woensdag terug alles geven’

  Sport

BREDA - Het is voor fans de wedstrijd van het jaar: NAC-Willem II. Dat het dan 1-2 wordt voor de buurman dat is dat ‘spijtig’ stelt Arno Verschueren en ‘pijnlijk’ volgens zijn coach Stijn Vreven.


NAC kwam al snel op achterstand en voetbalde vervolgens achter de feiten aan. Dankzij Verschueren kwam de ploeg na krap een half uur wel op 1-1. Daarna was het wederom Willem II. Na die 1-2 bij rust, probeerde NAC het wel, maar zonder resultaat.

NAC-coach Stijn Vreven wist wel waar het aan lag. “Bijna iedereen bij ons heeft onder zijn niveau gespeeld”, constateerde hij. Hij baalde, waarbij hij refereerde aan de ‘hondstrouwe supporters’, die massaal achter de ploeg stonden. “Als je dan zo’n wedstrijd speelt tegen je rivaal, dan is dat ongelooflijk pijnlijk.”

Doelpuntenmaker Arno Verschueren sprak beduusd van een teleurstellende wedstrijd. “Het was een schitterende sfeer hier vandaag en gisteren ook. Dan is het heel spijtig dat je de supporters niet trots kunt maken en kunt winnen hier.”

Zelf had hij in de tweede helft nog wel een goede kans. Na een kopbal van Sadiq kreeg hij de bal voor het inkoppen. Zonder resultaat. “Daar baal ik wel van. Dat was een goede kans. We krijgen ook daarna nog een paar aardige kansen met Mittchel (Te Vrede, red.) en met Omar (Sadiq, red. ), als we iets rustiger blijven, dan denk ik dat er een kans in gaat.”

NAC het het moeilijk tegen Willem II, wist Verschueren. “We stonden snel vast op het middenveld. Het was moeilijk om de ruimtes te vinden. Ons initiatief moest eigenlijk van onze centrale verdedigers komen. Dat deden we in de tweede helft beter.”

Woensdag heeft NAC al weer een nieuwe kans. Dan gaan de Bredanaars op bezoek bij Sparta, dat zes punten onder NAC staat. Hoe schat Verschueren de kansen in? “Vandaag was zeker een tik. We moeten in de spiegel kijken, iedereen voor zich. Kijken wat we beter kunnen doen. We hebben nog altijd het voordeel van vier punten op Roda. Woensdag is een belangrijke wedstrijd. Dan moeten we terug alles geven om dit recht te zetten.”

Winst tegen Sparta is volgens de NAC’er een ‘grote stap’. “Maar je bent er pas op de laatste wedstrijd, of als je veilig bent. We moeten blijven strijden tot we die punten hebben. We moeten naar die wedstrijd toewerken. Zorgen dat iedereen fit geraakt. Dan gaan kijken hoe we Sparta gaan aanpakken.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief