NAC heeft zondagmiddag 29 april overtuigend met 3-0 gewonnen van Heerenveen. Daarmee ontsnappen de Bredanaars aan de nacompetitie.
NAC heeft zondagmiddag 29 april overtuigend met 3-0 gewonnen van Heerenveen. Daarmee ontsnappen de Bredanaars aan de nacompetitie. (Peter Visser)

Overtuigend NAC officieus al ontsnapt aan nacompetitie (foto's)

  Sport

BREDA – De supporters van NAC kunnen zich vrijwel zeker gaan opmaken voor een nieuw seizoen in de Eredivisie. In Breda won het vandaag met 3-0 van Heerenveen. De concurrentie won ook, maar het doelsaldo van NAC lijkt de doorslag te gaan geven.


 

Een ongekend goed eerste kwartier leverde NAC een comfortabele 2-0 voorsprong op bij rust. De treffers waren absolute pareltjes. De openingstreffer werd gemaakt door Paolo Fernandes, die een na een goede actie aan de rechterkant naar binnen dribbelde en de bal vol in de kruising schoot. Het stadion ontplofte na het doelpunt. 

Alsof dat nog niet genoeg was besloot spits Mitchell te Vrede ook maar eens uit te halen. Hij nam de al mee, stond vrij op 25 meter van het doel en pegelde de bal in de verre hoek langs de keeper. De supporters wisten niet wat ze meemaakten. 

NAC hield het hoofd koel de rest van de eerste helft. In plaats van constant de aanval te zoeken, ging de bal ook regelmatig een tikje terug. Beide ploegen kregen nog enkele kansen om een doelpunt te maken, maar er veranderde niks aan de tussenstand: 2-0. 

Koud uit de kleedkamer werd de wedstrijd beslist. Angelino gaf een vrije trap en die werd perfect verlengd door Pablo Mari: 3-0. De opluchting en het gejuich gingen gepaard na de treffer. 

De blik van de NAC-supporters ging vooral naar de andere velden. Roda JC won van VVV, waardoor handhaving nog niet officieel was. Het kan bijna niet meer fout gaan voor NAC, want de Limburgers hebben een ontzettend slecht doelsaldo. Het verschil tussen Roda en NAC bedraagt na de wedstrijden van vandaag 10 doelpunten in het voordeel van de Bredanaars. 

Volgende week mag NAC op bezoek bij het al gedegradeerde FC Twente. Een gelijkspel of een kleine nederlaag is dan genoeg voor handhaving.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief