NAC heeft paasmaandag 17 april met 3-3 gelijkgespeeld tegen Eindhoven.
NAC heeft paasmaandag 17 april met 3-3 gelijkgespeeld tegen Eindhoven. (Peter Visser)

Vreven over afscheid bij NAC: 'Beiden toe aan een nieuwe impuls'

  Sport

BREDA - Stijn Vreven en NAC hebben in onderling overleg besloten het aflopende contract niet te verlengen. Dat laten trainer en club maandagmorgen in een gezamenlijke verklaring weten. Vreven spreekt van stoppen op een hoogtepunt. "Misschien wel het moeilijkste dat er is in topsport."


De Belgische trainer kijkt met plezier terug op zijn periode in Breda, laat hij op de site van NAC weten. Hij stelt trots en dankbaar te zijn dat hij voor NAC heeft mogen werken. "Het meest heb ik genoten van de intensiteit van deze club en de samenwerking met iedereen binnen en buiten de club. Met elkaar hebben we de afgelopen anderhalf jaar mooie prestaties neergezet."

"Ik heb hier de kans gekregen mezelf op het hoogste niveau te laten zien en de ervaringen die ik hier heb opgedaan zijn voor mij van grote waarde geweest. De afgelopen periode hebben we alles op een rijtje gezet en besloten dat onze wegen gaan scheiden. We zijn misschien beiden ook wel toe aan een nieuwe impuls, dat voel je onderling wel aan. Bepalen om te stoppen op een hoogtepunt is misschien wel het moeilijkste dat er is in topsport, maar vaak blijkt dat rationeel wel een goede beslissing te zijn."

"Voor mijzelf is het ook weleens goed om vanuit een vrije positie verder te kijken en te onderzoeken welke nieuwe uitdagingen er voor mij in het verschiet liggen. Die kans heb ik in het verleden nog niet zo vaak gehad.”

Volgens technisch directeur Hans Smulders gingen aan de beslissing meerdere 'intensieve en goede gesprekken' vooraf. “Ik volg Stijn al heel lang en hij heeft volledig waargemaakt waarvoor we hem destijds naar Breda hebben gehaald. Hij is een coach die elke dag het maximale voor NAC heeft gegeven en een grote bijdrage heeft geleverd om de club weer terug te brengen naar de plek waar we nu staan. Een bijzondere, gepassioneerde en authentieke trainer, die het maximale heeft gepresteerd met een talentvolle spelersgroep. We zijn hem zeer dankbaar.”
 
NAC zal de komende periode op zoek gaan naar een nieuwe hoofdtrainer. 

DIGITALE KRANTEN

De krant
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief