NAC nam zondag 31 augustus afscheid van Anthony Lurling. De Bosschenaar speelde 250 wedstrijden voor NAC.
NAC nam zondag 31 augustus afscheid van Anthony Lurling. De Bosschenaar speelde 250 wedstrijden voor NAC. (Peter Visser)

Rentree Amoah, Penders en Lurling bij NAC

  Sport

BREDA - Matthew Amoah, Rob Penders en Anthony Lurling keren terug als speler bij NAC. Bij Oud NAC, welteverstaan. Dat elftal van oud-NAC-spelers gaat op de verjongingstoer. Het elftal gaat daarnaast vaker de regio in voor wedstrijden. vrijdag speelt het nieuwe Oud NAC eerst thuis, tegen Bavel 1.


De afgelopen maanden heeft het elftal na een oproep nieuwe oude spelers geworven. Dat leverde recentelijk al 26 nieuwe leden op, onder wie Jelle ten Rouwelaar, Rob Penders, Matthew Amoah, Michael Dingsdag, Anthony Lurling en Wilco de Vogt. “Die injectie wordt beschouwd als een succesvolle eerste stap op weg naar een nieuwe toekomst voor Oud NAC”, aldus de initiatiefnemers.

Die verjonging was nodig, geven ze aan. “De afstand tussen de generaties uit recente seizoenen én die uit de jaren tachtig/negentig werd veel te groot. Nieuwe aanwas bleef nagenoeg uit. De huidige leden trokken zich dat aan en besloten Oud NAC te vernieuwen en verjongen, van vers bloed te voorzien.”

Het eerste evenement van het nieuwe Oud NAC is dus deze vrijdag. In het Rat Verlegh Stadion speelt een vernieuwd Oud NAC vanaf 19.30 uur een wedstrijd tegen de mannen van Bavel 1. Oud NAC bestaat voor deze gelegenheid uit Brian Piris, Frank Broers, Geert Brusselers, Johan Gabriëls, Marcel van Helmond, Matthew Amoah, Michael Dingsdag, Peter Remie, Rob Penders, Tim Gilissen en Wilco de Vogt en Yureck Persoon.

Oud NAC werd in 1983 opgericht als gezelligheidsteam voor spelers die op zijn minst één wedstrijd in het eerste elftal hebben gespeeld. In ongeorganiseerd verband kwamen de vedetten van weleer al sinds 1970 onregelmatig bij elkaar.

Het verjongde Oud NAC blijft de al 44 jaren bestaande nieuwjaarswedstrijd tegen de hockeyers van Zwart Wit in ere houden. De wedstrijd tegen Bavel 1 is een voorbode van meer wedstrijden in de eigen regio.

Die moet bijdragen aan een grotere betrokkenheid bij NAC Breda uit de regio én van de oud-spelers. “Oud NAC wil een club zijn die ex-spelers de gelegenheid biedt met elkaar in contact te blijven. Maar ook een club die in allerlei vormen NAC Breda wil ondersteunen, de NAC-cultuur wil uitdragen. Een bindende factor zijn dus.”

Wie als oud-speler niet benaderd is en toch graag wil aansluiten, mag zich aanmelden via info@oudnac.nl.

De wedstrijd vrijdag tegen Bavel is gratis te bezoeken in het Rat Verlegh Stadion.