Logo bredavandaag.nl
Diego Snepvangers. Selectie NAC 2017-2018, eredivisie.
Diego Snepvangers. Selectie NAC 2017-2018, eredivisie. (Peter Visser)

NAC legt talent Snepvangers vast tot medio 2020

  Sport

BREDA - Diego Snepvangers heeft dinsdagmiddag zijn eerste profcontract getekend bij NAC Breda. De 19-jarige in Bergen op Zoom geboren aanvaller heeft zich daarmee voor de komende twee jaar, met een optie voor nog een jaar, aan NAC verbonden. Vermoedelijk wordt Snepvangers in eerste instantie verhuurd.


Snepvangers verruilde in 2011 de jeugdopleiding van RBC Roosendaal voor die van NAC. De afgelopen jaren ontwikkelde het talent zich dermate, dat hij in de schijnwerpers van het eerste elftal kwam te staan. Dat leidde vorig seizoen tot zijn debuut in NAC 1. Op 25 november 2016 verving hij Richelor Sprangers in de uitwedstrijd tegen SC Cambuur.

Het afgelopen seizoen was Snepvangers een vaste gast op de bank bij het eerste elftal en mocht hij zijn eerste minuten in de Eredivisie maken in de thuiswedstrijd tegen aartsrivaal Willem II. Daarnaast maakte hij indruk in zijn wedstrijden bij NAC 2.

Snepvangers blij met zijn nieuwe contract, laat hij via NAC.nl weten. “Ik kijk terug op een mooi jaar waarin ik regelmatig deel uit mocht maken van de selectie en daardoor veel heb mogen meemaken en ook veel heb geleerd. Meer dan dat ik vooraf had gehoopt. Dit smaakt naar meer. Het is nu zaak dat ik mezelf blijf ontwikkelen. Het is uiteindelijk mijn droom om wekelijks in het Rat Verlegh Stadion te spelen. ”

Volgens technisch directeur Hans Smulders is het in de komende fase belangrijk voor het talent dat hij speelminuten maakt. “Vandaar dat we gezamenlijk gaan kijken naar opties voor een verhuur”, aldus Smulders in het persbericht van NAC. “Op die manier kan hij zich sneller doorontwikkelen. Het streven is om hem op termijn uit te laten groeien tot een volwaardig basisspeler van NAC.”

Gelijktijdig maakte NAC bekend dat de club niet doorgaat met Bradley Vliet. De 20-jarige verdediger kwam in 2016 over uit de jeugdopleiding van Sparta en maakte in de afgelopen twee seizoenen deel uit van NAC O19 en het eerste elftal.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief