Logo bredavandaag.nl
Mitchell van der Gaag nieuwe hoofdtrainer NAC
Mitchell van der Gaag nieuwe hoofdtrainer NAC (Foto: YouTube)

Mitchell van der Gaag nieuwe hoofdtrainer NAC

  Sport

BREDA - Mitchell van der Gaag wordt zoals verwacht de nieuwe hoofdtrainer van NAC Breda. De Bredase eredivisievoetbalclub heeft een akkoord bereikt met de Excelsior Rotterdam verlatende oefenmeester.


De 46-jarige Van der Gaag tekent een contract tot medio 2020 in Breda, met een wederzijdse optie voor een extra jaar. De in Zutphen geboren Van der Gaag speelde als voetballer onder andere voor N.E.C., Sparta, PSV, Motherwell en FC Utrecht, alvorens hij in 2001 op het Portugese eiland Madeira terechtkwam bij Marítimo Funchal. Van der Gaag besloot zich daar definitief te vestigen en was vijf seizoenen als speler actief voor de club. In 2006 zette de verdediger een punt achter zijn actieve voetballoopbaan, waarna hij trainer werd van het tweede elftal van Marítimo.

Europees voetbal
Na het vertrek van hoofdtrainer Carlos Carvalhal in september 2009, werd de nog jonge Van der Gaag interim-trainer van het eerste elftal. Dit ging zo voortvarend dat hij het seizoen als hoofdtrainer af mocht maken en kwalificeerde zich met zijn ploeg op de slotdag zelfs voor Europees voetbal. Het seizoen daarop eindigde het avontuur bij Marítimo vroegtijdig, waarna Van der Gaag besloot om in Portugal zijn hoogste trainersdiploma’s te halen.

Excelsior
In de zomer van 2012 tekende Van der Gaag een driejarig contract bij Belenenses. Met de ‘derde’ club van Lissabon werd hij in zijn eerste seizoen met afstand kampioen van de Segunda Liga en bereikte hij de halve finale van de Portugese Beker. Begin 2014 besloot hij om medische redenen zijn contract in te leveren bij Belenenses. Na een korte periode als trainer in Cyprus verkaste Van der Gaag in 2015 weer naar Nederland, waar hij aan de slag ging bij FC Eindhoven. Het werd een succesvol seizoen waarin de club de vierde plaats bereikte in de Jupiler League. Een transfer naar Excelsior volgde waarmee de oefenmeester de afgelopen twee seizoenen knap twaalfde en elfde werd in de Eredivisie.

Professionele indruk
Mitchell van der Gaag zegt op NAC.nl dat hij met deze overgang naar NAC de nieuwe uitdaging heeft gevonden die hij zocht. "De volle tribunes, de sfeer in het stadion, die echte betrokkenheid van mensen bij een club, dat vind je in Nederland niet zo snel. Deze club leeft gigantisch en staat er goed op in de rest van Nederland. Daarnaast heeft NAC in alle gesprekken een professionele indruk gemaakt.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief