Haagse Beemden Loop 2018 obstacle run
Haagse Beemden Loop 2018 obstacle run Henk Ketelaar

Obstacle Trail Run blijvertje bij Haagse Beemden Loop

Sport

BREDA –  Bij een buitenevenement is mooi weer van doorslaggevende betekenis wil het succesvol verlopen. Echter, bij de Haagse Beemden Loop (HBL) leek de voorspelde hitte even spelbreker te worden. Pas vrijdagmiddag kon de organisatie definitief het groene licht geven om de loop op alle onderdelen volgens planning te laten verlopen. Wel werden er extra waterposten en een sponspost bijgezet maar dat bleek achteraf niet echt nodig te zijn.

Door Henk Ketelaar
De Kidsrun die precies om 11 uur vertrok, kende dit jaar veel deelnemers, liefst drie basisscholen uit de wijk, OBS De Wildert, KBS Driezwing en De Werft deden aan dit evenement mee. Veel ouders maar ook opa’s en oma’s liepen zich met de deelnemertjes in het zweet, want het zonnetje scheen nog volop. Eén tot maximaal drie rondjes van 1,3 km mochten ze lopen. In laatste twee ronden konden ze de obstakels meenemen, maar veel pakten die al in eerste ronde voor hun rekening. “Het was leuk maar wel vermoeiend,” laten Thomas (10) en zijn zusje Femke (7) na afloop weten. Ze hadden de obstakels genegeerd. “Daar vind ik niks aan,” merkte Thomas ietwat nonchalant op. Hij had de drie ronden in nog geen twintig minuten afgelegd.

Obstacle Trail Run
Deze run trekt met het jaar meer en meer belangstelling. In vijf tranches moest er dit jaar gestart worden. Even dreigde het onweer spelbreker te worden, maar gelukkig dreef die af richting Oosterhout. De rand van de bui leverde wat verkoelende waterdruppels op en dat zou die middag onder een aangenaam temperatuurtje van rond de 25 graden Celsius ook zo blijven.

Leuke plaatjes
De Obstacle Trail Run leverde in het Haagse Beemdenbos mooie plaatjes op. In een lange lint liepen de deelnemers door het groen, dijk op dijk af, over een hek, over en door sloten en in de Asterdplas door het water. Wie van je van de deelnemers je ook sprak, ze vonden het allemaal een prachtige uitdagende route. “Wel had de organisatie de wegbewijzering wat duidelijk kunnen aangeven,” was de klacht een twaalftal deelnemers van Bootcamp Breda uit Prinsenbeek. Een van de deelnemers vertelde dat zij zelfs door een toeschouwer de verkeerde kant was uitgewezen.

Kink in de kabel
De start van de 15 km loop liep enige vertraging op omdat een tractor op het parcours was stilgevallen en daardoor gevaar opleverde voor de lopers. Na ongeveer twintig minuten wachten kregen zij alsnog het startsein. Het evenement werd afgesloten met de 5 km loop.

Aan deze 29e Haagse Beemden Loop deden in totaal ruim duizend mensen mee.