Afbeelding
Foto: zijwielrentOOK

Renners Gangmaker vormen eenmalig peloton met ZijWielrentOOK

Door: Bregje Kop Sport

BREDA - Jos Kramer, oprichter van wielerclub 'De Gangmaker' organiseert al een tijdje de zogenaamde 'social rides'. De insteek van deze fietstochten is dat Kramer gaat fietsen en iedereen die wil, kan aansluiten. De rondes zijn ongeveer zestig kilometer lang en starten steeds vanaf een andere locatie. Het motto van de social rides is 'samen uit, samen thuis'. 

Een van de eerste deelnemers aan deze social rides is Janneke Schepers. Schepers is de oprichtster van 'ZijWielrentOOK', een splintergroepering die is ontstaan vanuit de social rides bestaande uit enkel vrouwelijke wielrensters. Deze dames wielrennen samen, zonder gezelschap van mannen. 

Maar hier komt 27 juni eenmalig verandering in. Op deze dag slaan de twee groepen namelijk hun handen ineen voor een unieke fietstocht genaamd FollowTheLadies-SummerEveningRide. Voor één keer mogen er ook mannen meefietsen met ZijWielrentOOK. "We waren op zoek naar nieuwe ludieke dingen, dus we hebben de dames gevraagd of ze samen met ons hun favoriete rondje willen fietsen", vertelt Kramer. "Een speciale aanleiding voor dit evenement is er niet zozeer, we wilden gewoon graag wat samen doen met de dames."

Over de belangstelling kan Kramer nog weinig zeggen. "Je hoeft je niet in te schrijven, dus het is lastig om te zeggen hoeveel renners er precies mee doen", zegt Kramer. "Wel hebben tot nu toe veertig mensen op Facebook aangegeven geïnteresseerd te zijn." Het vertrekpunt van de etappe is ditmaal bij Pier15. "We rijden dit keer een avondetappe", vertelt Kramer. "We hebben hiervoor gekozen, omdat het 's avonds bij Pier15 prachtig is als je het zonnetje ziet zakken."

De groepen vertrekken om 19.00 uur en rijden 65 kilometer.