Afbeelding
Foto: Frans Vinju
fotoalbum

Blog: Bredase hockeyers verkennen hotel Abba

Sport

BREDA - Vier Bredase hockeyers en een Bredase teammanager zijn in Barcelona voor het WK Hockey voor zeventigplussers. Voor BredaVandaag houden ze een blog bij. Vandaag: aflevering 1. Kennismaken met Hotel Abba Garden.  

De diverse leden van het NL70A team druppelen deze dinsdag binnen bij Barcelona Hotel Abba Garden. Er ontstaat een gezellig samenzijn met mooi uitzicht over Barcelona en over de locatie waar we vanaf morgen met het toernooi World Cup Grand Masters gaan beginnen.

De woensdag begint om 09.00 uur 's morgens met een voorbereidende training, de enige training in het overvolle schema, want op zich is het natuurlijk hartstikke pittig om zes wedstrijden in 10 dagen te moeten spelen in die hitte en op om deze leeftijd.

De eerste training gaat gepaard met wat rustige oefeningen en wat verbaal geweld om iedereen scherp te krijgen. Daarna nog even wat mededelingen gedaan waarbij de eerste dagen van de programma zijn doorgenomen. Veel rust tussen de wedstrijden door om goed te herstellen is het devies, maar dat kan en mag ook mentale rust zijn.

Om 18.30 uur verzamelen we op het terrein van Real Club de Polo (Est. 1897) een van de mooiste sportcomplexen in Europa, bestaande uit een heel groot hippisch centrum van Olympisch formaat met een groot polo veld, rond de 75 tennisbanen, een health center en niet geheel onbelangrijk: drie water hockeyvelden die uitkijken op de hellingen en bebouwing van Barcelona.

Het complex ligt dichtbij het fameuze Camp Nou. Tijdens de openingceremonie lopen de spelers langs het publiek en de organisatie. Daarna volgt de officiĆ«le openingshandeling: het opvoeren van een typische Catalaanse traditie, het bouwen van een menselijke piramide.

Alhoewel vandaag het toernooi al vroeg begonnen is, hebben wij een rustdag en genieten we al van de ambiance. Om 19.30 uur gaan we kijken naar de eerste wedstrijd van onze eeuwige concurrent Engeland. Vrijdag om 17.45 uur is onze eerste wedstrijd tegen Belgiƫ.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding