Logo bredavandaag.nl
Foto: Stadsfotograaf Breda

NAC en Young Impact slaan handen ineen voor bewustere buurt en bewoners

  Sport

BREDA - Teamplay@NAC en Young Impact gaan komend seizoen met jongeren samenwerken om zich in te zetten voor hun buurt. Young Impact wil jongeren stimuleren om actieve en maatschappelijk betrokken burgers te zijn. Dit onder de vlag van de NAC Street League en NAC Junior Street League


Young Impact is een organisatie die door heel Nederland jongeren kennis laat maken en vooral zelf laat onderzoek naar wat zij belangrijk vinden, hun sterke punten zijn en hoe zij zich in kunnen zetten voor een ander. Met een speciale challenge en straatvoetbalcompetitie kunnen leerlingen van scholen onder andere punten verdienen voor het NAC Street League-klassement, waarmee de klas een schoolreisje kan winnen.

Straatvoetbal
De straatvoetbalcompetities zijn bedoeld voor leerlingen in het voortgezet onderwijs en de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs, laat de Bredase club weten. "In de competities is een sociaal element verweven, wat hopelijk de jongeren bewuster maakt van hun omgeving. Zo ontvangen deelnemende scholen tijdens wedstrijden niet alleen de gebruikelijke wedstrijdpunten, maar worden de teams beoordeeld op sportiviteit en respect en verdienen ze extra punten door zich in te zetten voor de buurt." Aan de competitie zijn ook gastlessen in de klassen verbonden waarin sociaal-maatschappelijke thema’s behandeld worden.

Guus Arnouts


FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief