Logo bredavandaag.nl
Duizenden NAC-supporters hebben zaterdag 4 augustus de Open Dag van NAC bezocht.
Duizenden NAC-supporters hebben zaterdag 4 augustus de Open Dag van NAC bezocht. (Foto: Peter Visser)
fotoalbum

Open dag NAC: 'We drinken in elk geval bier op Champions League-niveau'

  Sport

BREDA - De parel van het zuiden schittert.Vanwege het mooiste gras in verre omstreken, maar ook zeker vanwege de trouwe aanhang. Die is deze zaterdag weer in ruime mate aanwezig in het Rat Verlegh Stadion voor de traditionele Open Dag.


Het stadion ontpopt zich deze warme zaterdag tot een oase te midden van een met geel overgoten plein. Het snikhete beton, de brandende zon en tropische temperaturen weerhouden de NAC-fans er niet van om gezamenlijk de nieuwe selectie te verwelkomen en het nieuwe seizoen in te luiden.

Het gezamenlijk kloppende clubhart van de supporters schaart zich rondom het epicentrum van hét elftal van Breda. Het collectief dat in het komende seizoen met veel moed ten strijde trekt. Géén prijzenkast vullen, maar keihard overleven. Ongetwijfeld de reden waarom de Bredase supporters zo lekker nuchter (op de biertjes na dan) zijn gebleven.

Voorspellen lastig

Zo ook bij Hugo de Graaf, die zijn piepjonge zoontje voor de tweede keer meeneemt naar een typische NAC-aangelegenheid. De Graaf is een vaste gast in vak G, maar de competitiekansen van NAC in het komende seizoen voorspellen blijft een lastige kwestie: "Een slechte voorbereiding is een goed seizoen", grapt hij doelend op de resultaten van de afgelopen wedstrijden.

Jong en oud

Wat opvalt, terwijl je de mensen rondom het stadion observeert, is dat de liefde voor het Bredase voetbal een generatie overbruggend fenomeen is. De allerjongsten zijn weliswaar ruim vertegenwoordigd, maar alle leeftijden, en eigenlijk ook wel types supporters, komen vandaag opdagen. De open dag van NAC Breda is een volwaardig gezinsuitje, maar biedt evengoed de nieuwsgierige fan ook de kans om een kijkje achter de schermen te nemen én eindelijk eens voelen hoe de stoelen van de hoge piefen zitten in de business lounge.

Bier

77-jarige Dilles is al sinds de jaren negentig 'lid'. "In 1988 haalde ik mijn eerste seizoenkaart", oppert de net geklede oude man in een geel-zwarte stropdas. Of hij veel hoop heeft voor het aankomende seizoen? "Dat is nog even afwachten, al hoop ik dat NAC meer prioriteit bij de spelers uit eigen jeugd blijft leggen", oppert de liefhebber, die 22 jaar werkzaam was als scheidsrechter. "NAC speelt wellicht geen wereldvoetbal, maar het bierdrinken bij de supporters is van het kaliber 'Champions League-voetbal'", verkondigt Dilles tenslotte stralend.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief