technisch_directeur_hans_smulders_001
technisch_directeur_hans_smulders_001

Smulders weg bij NAC, Goetzee solidair

Door: Wijnand Nijs Sport

BREDA - Algemeen directeur Justin Goetzee en technisch directeur Hans Smulders gaan weg bij NAC. NAC maakt dat vrijdagmorgen bekend, nadat Omroep Brabant het nieuws meldde.

Tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van NAC Breda is donderdagavond, is het vertrouwen opgezegd in Technisch Directeur Hans Smulders. "Daarop heeft de Raad van Commissarissen besloten om Hans Smulders per direct vrij te stellen van werk en met hem in gesprek te gaan over de afwikkeling", meldt NAC. Justin Goetzee heeft naar aanleiding van dit besluit aangekondigd te vertrekken. Goetzee blijft zijn werkzaamheden uitvoeren tot de RvC een geschikte opvolger heeft gevonden, meldt NAC in een persbericht.

Justin Goetzee en Hans Smulders vormden sinds 2015 samen de tweekoppige statutaire directie en droegen sindsdien gezamenlijk de verantwoordelijkheid voor de dagelijkse leiding van de Bredase club. Smulders gaf hierbij leiding aan de voetbaltechnische kant van NAC, terwijl Goetzee deze taak aan de operationele kant op zich nam. Beiden vielen direct onder de RvC.

De boodschap van de aandeelhouders is ingegeven door de teleurstellende resultaten in het huidige seizoen en het gebrek aan vertrouwen in de aangedragen oplossingsrichtingen daarvan, aldus NAC. "Het besluit van de AvA (de aandeelhoudersvergadering, red.) en de wijze waarop dit besluit tot stand is gekomen was voor Algemeen Directeur Justin Goetzee reden om gisteravond zijn vertrek aan te kondigen bij NAC."

Smulders stond al weken onder druk. De technisch directeur werd de slechte seizoenstart aangerekend. NAC verloor vijf van de eerste zes competitiewedstrijden en werd deze week kansloos uitgeschakeld door RKC Waalwijk voor de beker. 

NAC handhaafde zich afgelopen jaar in de eredivisie na een verrassende promotie een jaar eerder. Afgelopen seizoen werd het contract van trainer Stijn Vreven niet verlengd en kwam Mitchell van der Gaag als zijn opvolger. Van der Gaag kreeg in de eerste weken te maken met een keeperscrisis. NAC kreeg talent Muric van partner Manchester City, maar zag deze na een wedstrijd al weer verdwijnen omdat City zelf een keepersprobleem had. Dat zorgde voor onrust in de geledingen. NAC gebruikte voor de eerste vier wedstrijden vier verschillende keepers.  

(meer volgt) 

NAC-directeur Justin Goetzee.