Singelloop 2017 halve marathon
Singelloop 2017 halve marathon Foto: Stadsfotograaf Breda

Lopers Singelloop voor het eerst te volgen via app

Door: Guus Arnouts Sport

BREDA - De Singelloop breidt deze editie uit met enkele nieuwigheden: zo kun je voor het eerst kun via de app Athlinks de deelnemers volgen tijdens hun wedstrijd. En dat is best uniek, want volgens de organisatie is de Singelloop de eerste loopwedstrijd in Europa die de app toepast. En er is meer.

Naast het volgen van de deelnemers verstuurt de organisatie ook de laatste nieuwtjes en is het mogelijk om de uitslagen live te bekijken. “Samen met Racetimer, een bedrijf dat snelheidsmetingen bij sportwedstrijden doet, hebben we de app ook toegerust op de Singelloop”, vertelt voorzitter Willem Butz namens de organisatie. “De app werkt met de startnummers van de lopers, hun tijden worden weer geregistreerd bij de start van de loop en na de eerste honderd meter.” Zo is het mogelijk om met meerdere mensen tegelijk via de app te zien waar een loper op dat moment is. “En dat is natuurlijk leuk en handig voor alle fans langs de kant of thuis.”

Rode loper
Een ander nieuw onderdeel bij deze editie zijn de rode loper op de Grote Markt en de rolstoelers tribune bij de start. “Hoe mooi is het om verwelkomd te worden en binnen te komen op een rode loper?”, vertelt Butz. “De afgelopen jaren zaten we in een dipje. Inmiddels staan we er erg gunstig voor, onder andere door de toegankelijkheid en sfeer te verbeteren. We werken bewust aan de aankleding. Rolstoelers kunnen nu de start ook volgens vanaf een verhoogd podium.” Verder is ook het Amphia ziekenhuis aanwezig voor de zogenoemde ‘Healthchecks’. Volgens de voorzitter lopen er aanstaande zondag zo’n 18.000 deelnemers mee. Opgeven kan nog op de dag zelf.