Tja, met of zonder vlekken: ze worden sowieso geveild.
Tja, met of zonder vlekken: ze worden sowieso geveild. (Foto: NAC)

NAC verloot wedstrijdshirts van derby tegen Willem II

  Sport

BREDA - Een gesigneerd en ongewassen wedstrijdshirt van je favoriete NAC-speler bemachtigen en daarmee het goede doel van NAC steunen? Dat is zondag mogelijk na de derby NAC tegen Willem II.


Zodra zondag om 12:15 uur de eerste trap tegen de bal wordt gegeven, gaat de veiling van start op www.matchwornshirt.com. Exact vier dagen na de aftrap, winnen de hoogste bieders de shirts. Alleen de shirts van de spelers die speelminuten hebben gemaakt, komen op de site. “Er mag drie keer gewisseld worden, dus er komen er maximaal veertien online”, legt Tijmen Zonderwijk van Match Worn Shirt uit. “Het is echt iets unieks. Vooral omdat het de derby tegen Willem II is, is zo’n shirtje natuurlijk het ultieme fan-item.”

Goed doel
Het geld wat met deze veiling wordt opgehaald gaat naar het goede doel van NAC zelf: Playing for Success Breda. In het leercentrum ‘de NACADEMY’ worden leerlingen die vanwege sociaal-emotionele redenen minder presteren dan verwacht, geholpen om weer naar school te gaan. Door de combinatie tussen sport en educatie, helpen ze de leerlingen om meer zelfvertrouwen te krijgen.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief