NAC en Willem II speelden zondag 21 oktober met 2-2 gelijk.
NAC en Willem II speelden zondag 21 oktober met 2-2 gelijk. (Foto: Peter Visser)
fotoalbum

Mark Rutte juicht NAC naar zwaar bevochten gelijkspel

  Sport

BREDA - Met een juichende premier Mark Rutte op de tribune, een kwartier op de klok en de 2-2 tegen Willem II op het scorebord ging het Bredase publiek nog eens extra achter de thuisploeg staan. Een punt voor NAC. Maar makkelijk was het niet. 


Dat steuntje in de rug kon de ploeg goed gebruiken. Met nog iets meer dan vijf minuten leek Willem II met de punten aan de haal te gaan. Topschutter Fran Sol bleek buitenspel te staan. De laatste minuten mocht Sydney van Hooijdonk voor het eerst in Breda een poging wagen in de aanval.  

NAC drong de eerste helft van dit 'ochtendje NAC' flink aan. De Bredanaars hadden het betere van het spel. Dat leidde tot enkele kansjes en mogelijkheden. Dat de 1-0 pas na ruim 20 minuten viel, kwam door slordig en slap combineren. Te Vrede kwam netjes voor zijn man en tikte eenvoudig in. De pret was van korte duur, want ook achterin oogt NAC bij vlagen fragiel. In de 35e maakte Willem II gelijk via Meissner. Die liep uit de rug van een verdediger bij een vrije trap. 

Het werd nog erger. Bij NAC sloop de angst in het spel. Willem II schakelde een tandje bij en met een snelle combinatie werd Avdijaj in stelling gebracht. Die schoot de 1-2 buiten bereik van Van Leer in de kruising.  Na de rust kreeg NAC de ultieme kans op de 2-2. Rosheuvel mocht vanaf 11 meter aanleggen en faalde niet. 

Komende week bij ADO mag NAC op zoek naar de volgende punten om weg te komen van de onderste plaatsen.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief