Algemeen directeur Justin Goetzee treedt terug.
Algemeen directeur Justin Goetzee treedt terug. (Foto: Wijnand Nijs)

NAC kiest voor technisch platform tot aan winterstop

  Sport

BREDA - NAC is bezig met het samenstellen van een technisch platform dat zich gaat buigen over het technisch beleid tot aan de winterstop. Pierre van Hooijdonk is een van de kandidaten met wie gesproken wordt.


Dat bevestigt de voorzitter van de Raad van Commissarissen, Joost Gielen. “Wie welke rol krijgt, daarover zijn we in gesprek.” In dat platform komen volgens Gielen zowel mensen van binnen als van buiten de organisatie. De samenstelling en de taakverdeling moet uiterlijk volgende week duidelijk zijn.

Rol nieuwe algemeen directeur
Het technisch platform is een tijdelijke oplossing. “De nieuwe algemeen directeur krijgt een stem in de aanstelling van een technisch persoon”, aldus Gielen. Of dat een technisch manager of technisch directeur wordt, is niet duidelijk. Wel is helder dat de nieuwe technische verantwoordelijke onder de algemeen directeur gaat vallen en niet zoals tot onlangs naast de directeur. Gielen noemde die constructie eerder een weeffout.

Kennismakingsgesprek
Wie de opvolger van Justin Goetzee wordt is nog niet bekend. “We zitten midden in gespreksrondes”, aldus Gielen. Als het de positie van algemeen directeur betreft, zijn dat nog kennismakingsgesprekken.

NAC ontsloeg 27 september technisch directeur Hans Smulders. Daags erna maakte algemeen directeur Justin Goetzee bekend zich solidair te hebben verklaard aan Smulders. Hij blijft in dienst tot een geschikte opvolger is gevonden.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief