Boeimeer.
Boeimeer.

Meidenelftal Boeimeer voelt zich weggepest

  Sport

BREDA - Leiders en trainers van meisjes onder 19 van Boeimeer gooien het bijltje erbij neer. Ze voelen zich tegengewerkt door de club. Dinsdagavond was het dieptepunt bereikt, geeft een woordvoerder namens trainers, leiders, ouders en sponsor aan. “We kregen geen ballen voor de training.”


Volgens de woordvoerder is het een opeenstapeling van tegenwerkingen vanuit het jeugdbestuur. “We zijn er al drie jaar lang bezig om een gesprek te krijgen, maar dat komt er niet. En als je een mail stuurt, dan krijg je na zes weken een keer een reactie.”

Indeling
Eerder kaartten de begeleiders ook al de competitie-indeling van het elftal aan. “We spelen nu veel te hoog, waardoor we elke keer met ruime cijfers verliezen. Die meiden blijven lachen hoor, maar het is natuurlijk ook wel eens leuk om te winnen. Een verzoek om lager ingedeeld te worden heeft niks opgeleverd.”

Het meidenelftal zou ook telkens van het ene naar het andere veld gestuurd worden. Ook komt het volgens haar geregeld voor dat er geen scheidsrechter is. “Dan krijg je twee vlaggen en een fluit in je handen gedrukt met de boodschap ‘zoek het maar uit’.”

Andere teams
Penningmeester Richard Breedijk betreurt het dat het elftal naar de media is gestapt. Volgens hem hadden leden van de Commissie Jeugd aangesproken kunnen worden. Hij erkent dat er wat mis is gegaan. “De zaken die nu bij het meisjesteam zijn voorgevallen, gebeuren soms helaas ook bij andere teams. Dat weten we en dat proberen we ook te tackelen”, laat hij weten. “Daarbij zijn we deels wel afhankelijk van het aantal vrijwilligers. Ook hierin hebben we het afgelopen jaar stappen gemaakt maar kunnen we extra hulp nog steeds goed gebruiken.”    

Dinsdag was wat betreft de leiders en trainers de laatste training. “We hebben naar aanleiding van dinsdagavond een mail gestuurd aan het bestuur, dat zij maar moeten kijken hoe ze het oplossen. De meiden zaten echt met tranen in de ogen.”

Die mail laat aan duidelijkheid niets te wensen over. “Als Boeimeer geen damesteam wil hebben, kunnen ze dit ook gewoon vertellen en ons niet dwars zitten. Zaterdag is voor ons de laatste wedstrijd, en de andere wedstrijden zijn voor Boeimeer als jullie de dames willen behouden.”

Coördinator Meisjes
Dat is wat betreft het bestuur niet aan de orde, laat Breedijk weten. “Binnen de Commissie Jeugd is de rol van Coördinator Meisjes opgenomen. Dat is niet voor niks. We willen dit echt wel serieus op poten zetten. Ondanks het feit dat mensen hiervoor zijn benaderd is deze rol nog niet ingevuld.”

Hij geeft aan dat de helft van de Commissie Jeugd uit dames bestaat. “Dat is in mijn ogen een mooie verdeling waar we als vereniging profijt van hebben. Een aantal van deze dames voetbalt overigens zelf ook bij Boeimeer. Ik ben er van overtuigd dat zij samen met de mannelijke collega's ervoor zorgen dat er niemand wordt achtergesteld, dat er geen onderscheid wordt gemaakt.”

Andere club
De dreiging om de vereniging te verlaten, is voor de begeleiders het uiterste middel. “We vinden het echt sneu voor die meiden, maar zo kan dat niet verder.” Veel hoop dat het goed komt, hebben de begeleiders niet. “In dat geval kijken we of we de meiden bij een andere club kunnen onderbrengen.”  

Breedijk geeft aan dat er een gesprek gaat komen. “We zullen de begeleiding van het team uitnodigen voor een goed gesprek. Ik vertrouw er op dat we na dat gesprek de toekomst gezamenlijk weer positief tegemoet zien. Verder wil ik via de media niet inhoudelijk op deze kwestie ingaan.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief