NAC neemt punt mee na trage pot voetbal in Den Haag

Door: Thijs Kroezen Sport

DEN HAAG - NAC heeft voor de tweede week op rij niet verloren in de Eredivisie. In Den Haag werd er door de twee ploegen zeer traag gevoetbald en dat resulteerde in een 1-1 gelijkspel.

De eerste tien minuten van de wedstrijd zullen in geen enkel overzicht terugkomen aan het einde van het seizoen, simpelweg omdat er niks gebeurde. Plots was daar een goede actie van Fabian Sporkslede. De rechtsback omspeelde zijn man en gaf de bal voor op de vrijstaande Luka Ilic.  Die schoot in eerste instantie op de pal, maar passeerde daarna wel de Haagse doelman: 0-1.

ADO, dat toen nog geen kans had gecreĆ«erd, was even van slag na de treffer. NAC hielp de tegenstander echter weer in het zadel door matig te verdedigen. Een inworp belandde bij Elson Hooi. De vleugelaanvaller kon vrij aannemen en de bal afleggen op Nasser El Khayati. De topscorer twijfelde niet en maakte de 1-1. ADO kreeg daarna nog wat kansen op de 2-1, maar gescoord werd er niet meer in de eerste helft.

De tweede helft was levendiger dan de eerste helft, maar wat de twee ploegen vooral uitstraalden was onmacht. NAC kreeg nog een kans in de schoot geworpen door een foute terugspeelbal en de thuisploeg raakte nog twee keer het aluminium. Toch leken beide teams ook tevreden met een gelijkspel.

NAC kan naast een echt punt ook nog ergers anders op voortborduren. Voor het eerst werd er onder trainer Mitchell van der Gaag twee wedstrijden op rij niet verloren. NAC kan volgende week voor de derde keer op rij gaan. Dan komt Heracles op bezoek in Breda,