Afbeelding

NAC creëert helemaal niks en verliest terecht van Emmen

Door: Thijs Kroezen Sport

EMMEN/BREDA - NAC heeft hele slechte zaken gedaan door met 2-0 te verliezen van directe concurrent FC Emmen. De Bredanaars hadden niks in te brengen en dat us een zeer pijnlijke conclusie.

Op het veld was het zichtbaar dat beide ploegen geen hoogvliegers zijn in de Eredivisie en dat zorgde voor een saaie eerste helft. Het voetbal was matig en er werden bijna geen kansen gecreëerd. Emmen was een keer gevaarlijk, maar dat schot ging over. NAC kwam ook maar één keer gevaarlijk voor het doel van de thuisploeg. Linksback Jurich Carolina wilde de spits bereiken, maar zijn voorzet werd weggewerkt.

Hoe anders was dat in de tweede helft. FC Emmen gooide het roer om en ging het gedurfd en aanvallend voetballen. Een paar keer lag doelman Benjamin van Leer goed in de weg, met als hoogtepunt een snelle reflex na een kopbal van Anco Janssen. Pijnlijk was het dan ook voor de doelman dat de corner die daar op volgde werd benut door Cavlan. De verdediger controleerde de bal op de vijf meter lijn en schoot van dichtbij raak.

NAC was machteloos in Emmen en dat is een pijnlijke conclusie. Het creëerde geen één uitgespeelde kans en was niet in staat ook maar iets te forceren na de 1-0 achterstand. Emmen was de hele tweede helft beter en scoorde dan ook terecht de 2-0. Een voorzet van Cavlan werd koelbloedig binnengeschoten door Arias.

NAC heeft twee weken de tijd om de wonden te likken. Dan komt Ajax op bezoek in Breda. Dat lijkt op voorhand geen wedstrijd om het vertrouwen te herstellen.