Sepp de Roover is zijn tijd als speler.
Sepp de Roover is zijn tijd als speler. (Foto: foto Peter Visser)

NAC moet op zoek naar nieuwe commissaris technische zaken

  Sport

BREDA - Sepp De Roover treedt op eigen verzoek af als lid van de Raad van Commissarissen (RvC) bij NAC Breda. Dat meldt de club. De oud-speler treedt volgens de club terug vanwege de combinatie van ‘onvoorziene privéomstandigheden’ in de familiaire sfeer en zijn werk.


De Roover acht zichzelf op dit moment onvoldoende in staat om de portefeuille Voetbal Zaken optimaal in te vullen. Begin mei van dit jaar werd de voordracht van Sepp De Roover voor zijn rol in de RvC bekendgemaakt. Hij was de opvolger van John Peek, de terugtrad.

De RvC moet nu op zoek naar een vervanger.  Cor van Rooij is vanuit de Commissie van Aandeelhouders (CvA) naar voren geschoven om namens hen de voetbaltechnische zaken op zich te nemen en de RvC hierin bij te staan totdat er een geschikte opvolger is gevonden.

Voorzitter Joost Gielen van de RvC geeft aan dat het vertrek van De Roover ‘vrij onverwacht’ kwam. “Wij snappen echter dat zijn privékwestie op dit moment veel aandacht vergt en dit lastig te combineren is met zijn functie bij de RvC.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief