De ijsbaan
De ijsbaan (Foto: Ankie Nederlof)

‘Aanpak achterstallig onderhoud ijsbaan noodzakelijk’

  Sport

BREDA - De Bredase ijsbaan kampt met achterstallig onderhoud. Dat schrijft Teun Schiphouwer namens de Bredase ijsverenigingen in een brief aan het college. Vieze loopmatten, te weinig kleedkamers en onveilige situaties leiden tot klachten van leden en een daling van de bezoekers. Volgens Schiphouwer moeten er snel oplossingen komen.


Een van de problemen is het gebrek aan kleedkamers. “Vooral op piekmomenten en bij grotere sportevenementen is dat een probleem en leidt dat tot irritaties en veel klachten”, zegt hij. “Met de komst van nieuwe verenigingen is niet geïnvesteerd in uitbreiding van de kleedruimten. Gezien de groeiambitie van met name ijshockey in Breda zullen de problemen alleen maar toenemen.”

Ook de veiligheid van de shorttrackers is volgens Schiphouwer een probleem. “Er staan nu 35 kussens langs de baan die aan de veiligheidseisen voldoen, terwijl er 83 nodig zijn.” Volgens Schiphouwer moet er snel een oplossing komen, omdat de clubs nu moeten uitwijken naar andere ijsbanen. “Het voortbestaan van shorttrack in Breda wordt bedreigd”, vreest hij.  

Het laatste punt dat verbeterd moet worden zijn de zwarte loopmatten rondom de ijsbaan. “Die liggen er al sinds de opening in 2001. Omdat ze er al zo lang liggen, zijn ze niet meer schoon te maken. Daardoor komt er straatvuil op het ijs. Dat is niet goed voor de schaatsen, maar zorgt daarnaast ook voor onveilige situaties.”

Schiphouwer vreest dat er minder bezoekers komen als er niet snel wat aan wordt gedaan. Ook schrijft hij dat de Bredase ijsbaan minder aantrekkelijk is voor internationale kampioenschappen en evenementen. Hij hoopt dat er al op korte termijn oplossingen komen voor de problemen.

“We zijn ons bewust dat we best veel vragen”, schrijft Schiphouwer. Daarom werken de ijssportverenigingen zelf al aan een plan dat bijdraagt aan het aantrekkelijk maken van de ijsbaan. De ijssportverenigingen willen hierover in gesprek gaan met de gemeente om tot een oplossing te komen.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief