Breda Future in 2014.
Breda Future in 2014. (Foto: Stadsfotograaf Breda)

Bijna alle lichten op groen voor vernieuwd toptennistoernooi Breda

  Sport

BREDA - De organisatie van Breda Challenger heeft bijna alle lichten op groen voor de organisatie van een nieuw tennistoernooi in 2019. Het Challenger-toernooi, een niveau hoger dan het eerder georganiseerde Future, moet gespeeld worden van 16 tot en met 22 september 2019.


Dat meldt toernooidirecteur Mike van Velzen. “Gemeente en tennisbond hebben toegezegd alle ondersteuning te geven die mogelijk is, ook met de vrijwilligers en Markant hebben we het plan al besproken”, geeft hij aan. Het wachten is nu op de internationale tennisbond ATP. “Die neemt uiterlijk 20 weken voor aanvang van het toernooi een beslissing, dat maakt dat het nog een beetje onzeker voelt.”

Aan die onzekerheid is niks te doen. “Het is afwachten wat de concurrentie is. Er zijn ook plannen in andere delen van Europa waar we mee concurreren”, vertelt Van Velzen. Om te zorgen dat het toernooi bij een positief signaal van de ATP door kan gaan, moet de organisatie achter de schermen volle bak doorgaan. “Anders zijn we te laat.”

Breda Future+, zoals het officieel heette, stond de afgelopen jaren goed aangeschreven, vandaar de plus achter de naam. Zowel tennissers als organisatie gaven meerdere malen aan dat het toernooi tot de beste georganiseerde toernooien in de tour behoorde.

Als Breda het toernooi krijgt toegewezen, dan heeft de stad het vierde ATP-toernooi van het land, na ABN Amro in Rotterdam, Rosmalen en Scheveningen. “Ik denk dat daar ruimte voor is.”

Breda Challenger nam al eerder de beslissing om uit te wijken naar de banen van Markant. De afgelopen edities bleek het park in Ruitersbos gezellig, maar ook krap als het gaat om parkeren en voldoende banen voor het inspelen. Markant bleek enthousiast over het gastheerschap.    

In 2018 was er geen editie van het toernooi. De tijd bleek tekort en de zoektocht naar een geschikte datum op de kalender te ingewikkeld. Die zoektocht is nu wel gelukt. Uiterlijk begin mei moet duidelijk zijn of de ATP de week aan Breda toewijst.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief