NAC verliest met 0-3 van Ajax.
NAC verliest met 0-3 van Ajax. Foto: Peter Visser

Verdedigend NAC weet deur niet op slot te houden en verliest

Door: Thijs Kroezen Sport

BREDA - NAC is er niet in geslaagd om te stunten tegen Ajax. In het Rat Verlegh Stadion werd het 0-3 voor de Amsterdammers. Een trainer zal nooit tevreden zijn, maar toch kan Mitchell van der Gaag een paar aanknopingspunten meenemen naar volgende week.

Trainer Mitchell van der Gaag had zijn team op de schop gegooid voor het duel met Ajax. Een verdediging met vijf man moest de boel op slot houden. De grote verrassingen in de basis waren Jethro Mashart en Daan Klomp. Beiden speelde een prima pot. Het plan van de trainer leek te slagen, want NAC gaf weinig ruimte weg achterin. Aanvallend kon de ploeg echter ook niks creëren.

Vijf minuten voor rust ging het toch mis voor NAC. Doelman Benjamin van Leer greep volledig mis bij een corner. Bij de tweede paal probeerde debutant Mashart de bal weg te werken, maar hij liep hem ongelukkig in het eigen doel: 0-1. Pijnlijk voor hem, maar zeker niet zijn fout. Wel moest NAC met een achterstand gaan rusten.

Al snel in de tweede helft besliste Ajax de wedstrijd. David Neres kopte een voorzet terug richting de rand van de zestien. Daar stond de ingevallen Zakaria Labyad en hij volleerde hem prachtig in de verre hoek: 0-2. De voor Kasper Dolberg ingevallen Klaas-Jan Huntelaar bepaalde in de extra tijd de eindstand op 0-3. NAC voetbalde niet slecht in de tweede helft, maar kon geen échte vuist maken tegen Ajax.

Van der Gaag doet er goed aan om vast te houden aan de vijf verdedigers, minimaal tot aan de winterstop. Het zorgt voor rust in de defensie en geen tegendoelpunten incasseren is prioriteit nummer één. Tegen Ajax is dat niet gelukt, maar volgende week wacht FC Groningen. Een zeer belangrijk duel.

NAC verliest met 0-2 van Ajax.